Meningită? Un tânăr din Vaslui, internat cu dureri de cap și stomac

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Meningită  FOTO: pexels.com
Meningită FOTO: pexels.com

Un tânăr din județul Vaslui s-a prezentat joi seara, 25 aprilie, cu dureri de cap și stomac la spitalul din localitate. O cunoaște pe fata de 15 ani care a murit de meningită.

Mneingită, un nou caz în Vaslui? Un tânăr de 20 de ani, din Vaslui, a ajuns, joi seara, 25 aprilie, la spital cu dureri de cap şi de stomac, potrivit Antena 3.

Nu se știe încă dacă acesta suferă de meningită. Analizele de laborator nu sunt încă gata.

Acesta a fost internat la Secția de Boli Infecţioase a spitalului de urgenţă din localitate. Acesta susține că o știa pe adolescenta de 15 ani care a murit la începutul săptămânii din cauza unei meningite meningococice. Tânărul afirmă că s-ar fi întâlnit întâmplător cu aceasta în oraş şi s-au îmbrătişat. Ulterior a început să se simtă rău și a aflat că adolescenta a murit din pricina meningitei.

Meningită. Cazuri recente

O adolescentă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit pe 23 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. O elevă din București a decedat fiind diagnosticată cu meningită meningococică.

Ce este meningita

Meningita meningococică - o formă bacteriană de meningită - este o infecție gravă a căptușelii subțiri care înconjoară creierul și măduva spinării, se arată pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. Este asociată cu o fatalitate ridicată - până la 50% atunci când nu este tratată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel