Meningită meningococică, caz nou. Fată de 15 ani din Vaslui decedată

Dana Lascu |
Data publicării:
Sală de operație
Sală de operație

O fată în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Este al doilea deces în mai puțin de 10 zile. Un al treilea caz este la Botoșani, dar respectivul pacient - o fată de 18 ani - este în stare stabilă și sub tratament. 

După cazul de săptămâna trecută de la București, în care o elevă de la Liceul Gheorghe Lazăr a decedat din după ce a făcut meningită meningococică, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a anunțat că o altă fată, în vârstă de de 15 ani din Vaslui, care a fost adusă în cursul dimineții la unitatea medicală, a decedat. Este al doilea deces înregistrat în zece zile. 

„A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, în urmă cu o oră, s-a pierdut, din cauza unei infecții foarte grave, devastatoare, cu șoc septic și disfuncție multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o și tot ce a însemnat suport de terapie intensivă", a explicat Carmen Dorobăț, pentru Agerpres.

Situația s-a agravat în câteva ore

Adolescenta a fost transferată de la Spitalul Județean Vaslui, marți, în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, fiind suspectă de meningită meningococică.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Vaslui, fata, care provenea dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului, fusese dusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. După analize, medicii au realizat că fata are o infecție și i-au administrat tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat.

Adolescenta a fost transferată la Iași, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care însă s-a defectat pe drum, ea fiind preluată ulterior de o autospecială din Iași.

Fugise de acasă

Fata, care provenea dintr-o familie monoparentală și locuia într-o comună din județul Vaslui. Acum aproape două săptămâni, s-a certat cu mama sa și a fugit de acasă.

„Fata ar fi plecat de acasă pe data de 14 aprilie, a stat o perioadă în subsolul unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare, iar pe data de 17 aprilie a fost identificată de polițiștii locali și adusă într-un centru. Ea se afla într-un proces de evaluare, specialiștii noștri urmau să decidă dacă în cazul ei se impune o măsură de protecție. Până pe data de 22 aprilie nu s-a simțit rău. În cursul zilei de luni, imediat cum a acuzat dureri abdominale și o stare de amorțeală, a fost chemată o ambulanță care a transportat-o la spital", au declarat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Am fost anunțați de reprezentanții spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situația la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași. Am început propria anchetă epidemiologică și urmează să așteptăm rezultatele analizelor", a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

La Botoșani, o a treia fată, în vârstă de 18 ani, care trăia cu părinții în Italia este internată de săptămâna trecută jtot cu meningită meningococică. Ea este în stare stabilă și se află sub tratament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel