Meningita meningococică, caz nou la Botoșani. Fata, stabilă și sub tratament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tratament
Tratament

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, cu suspiciune că ar fi contactat meningita meningococică. Este în stare stabilă și sub tratament. 

Potrivit epidemiologului șef al Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Botoșani, medicul Irina Alecu, minora are domiciliul în străinătate și se afla în vizită în județul Botoșani. Oficialul DSP susține că, în acest context, „nu se pune problema unui focar local".

„Avem o suspiciune în investigație, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită și este în investigație. Este cetățean român, dar nu este rezident în România, așa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificați toți contacții, s-au luat toate măsurile necesare", a afirmat Alecu, pentru Agerpres.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, adolescenta, care trăiește în Italia cu părinții săi, se află sub un tratament cu antibiotice și răspunde corespunzător la acesta.

Cazul de la Botoșani a apărut după ce săptămâna trecută o elevă de 18 ani de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr" din București a decedat ca urmare a contactării meningitei meningococice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel