Mic dejun: 3 alimente care îți mențin creierul tânăr, potrivit dieteticienilor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Iată câteva obiceiuri alimentare care vă vor ajuta să vă mențineți creierul tânăr și activ.

După cum notează Clinica Cleveland, studiile au arătat că mâncatul în primele ore după trezire poate crește nivelul de energie, poate fi benefic pentru inimă și chiar poate reduce riscul de diabet. În plus, un mic dejun nutritiv poate îmbunătăți funcția cognitivă prin stimularea memoriei și a concentrării, conform WebMD.

Iată trei obiceiuri alimentare sănătoase pentru micul dejun, care vor îmbunătăți funcția creierului:

1 Adăugați semințele de in

Rachel Fine, un dietetician înregistrat și proprietarul To The Pointe Nutrition, spune că adăugarea de semințe de in este un obicei grozav de luat la micul dejun pentru funcționarea creierului. „Inul conține un procent mare de acizi grași omega-3 (ALA) per porție. Acizii grași ALA se transformă în organism în EPA și DHA, care sunt doi omega-3 importanți special pentru sănătatea creierului”, spune Fine.

Semințele de in sunt atât de ușor de încorporat și în mesele de micul dejun, dar trebuie să fie măcinate pentru ca să fie digerate pe deplin și să obțineți toate beneficiile pentru sănătate, spune Fine. „Presărați in în fulgi de ovăz și iaurt”, sugerează ea. Le puteți adăuga și la un smoothie.

2 Optați pentru nuci

Adăugarea de nuci la masa de dimineață este, de asemenea, o opțiune excelentă, spune Frances Largeman-Roth, expert în nutriție și autoarea cărții Smoothies & Juices: Prevention Healing Kitchen.

„Fie că ai un castron cu fulgi de ovăz sau iaurt, este inteligent să-l completezi cu o mână de nuci. Studiile sugerează că includerea nucilor ca parte a unei diete sănătoase poate juca un rol în menținerea și îmbunătățirea sănătății cognitive pe măsură ce îmbătrânim. Beneficiul provine din numeroasele substanțe fitochimice din nuci.”

3 Bucurați-vă de câteva fructe de pădure

Largeman-Roth vă sugerează, de asemenea, să vă bucurați de fructe de pădure cu micul dejun. „Afinele, căpșunile și murele, conțin substanțe chimice din plante care ne ajută să ne menținem creierul sănătos. Multe studii au arătat că fructele de pădure ajută la întârzierea bolii Parkinson și a bolii Alzheimer”.

În plus, „ fructele de bădure luptă împotriva inflamației și stresului oxidativ, care sunt implicate în îmbătrânirea creierului”, spune Largeman-Roth. „Puteți acoperi orice, de la iaurt până la pâine prăjită, cu fructe de pădure proaspete sau să amestecați fructe de pădure congelate în smoothie-urile dvs.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel