Mii de doze de medicamente pentru forme severe de COVID, repartizate la DSP-uri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente      Foto: Pixabay
Medicamente Foto: Pixabay

Circa 4.100 de flacoane de Tocilizumabum, medicament folosit în formele severe de COVID, au fost repartizate miercuri, 20 octombrie, DSP-urilor din țară.

Reprezentanții Ministerului Sănătății a repartizat miercuri, 20 octombrie, un mix de 4175 de flacoane de Tocilizumabum de diferite volume la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare.

”Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19  și internați în ATI la data de 20.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase. Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente”, se arată într-un comunicat oficial.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut miercuri, 20 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Ministrul a cerut sprijin pentru aprovicionarea spitalelor românești cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19.

”Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient. Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie”, se arată într-o informare.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.514 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.10.2021 (10:00) – 20.10.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 423 de decese (232 bărbați și 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. Dintre cele 423 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani, 45 la categoria de vârstă 50-59 ani, 117 la categoria de vârstă 60-69 ani, 146 la categoria de vârstă 70-79 ani și 95 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel