Ministrul Sănătății: unitatea mobilă de Terapie Intensivă din SJU Ploiești va deveni funcțională în 2-3 zile

Adisa Codruț |
Data publicării:
UPU
UPU

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că unitatea mobilă de Terapie Intensivă care se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti va redeveni funcţională în câteva zile.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, după vizita la SJU Ploiești, că unitatea mobilă de terapie intensivă are o defecţiune la instalaţia de climatizare, va merge peste două-trei zile. "E o problemă la climatizare. După-amiază va fi gata, mâine va fi o zi de probă, peste 2-3 zile va deveni funcţională", susține ministrul. în schimb, autorităţile din Prahova au raportat, joi, că toate cele 20 de locuri alocate la ATI bolnavilor cu SARS-CoV-2 sunt ocupate, potrivit Agerpres.

Un număr de 45 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în judeţ în ultimele 24 de ore, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 4.386. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat. De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1.064 de decizii de izolare şi 4.609 de decizii de carantină. Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 20.730 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel