Corpul de control face o evaluare la Spitalul Judeţean Reşiţa. Tătaru: sper ca managerul să fie schimbat

Adisa Codruț / 04 dec 2020 / 23:22
Spitalul Județean de Urgență Reșița
Spitalul Județean de Urgență Reșița

Corpul de Control va face o evaluare la Spitalul Județean Reșița, acolo au fost înregistrate imaginile tulburătoare cu pacienți neîngrijiți, lăsați dezbrăcați pe hol și mizerie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în cazul imaginilor surprinse la Spitalul Judeţean Reşiţa şi publicate în presă, în care apar pacienţi dezbrăcaţi şi mizerie în saloane, se face o evaluare de către Corpul de Control, iar el îşi doreşte ca managerul să fie schimbat, având în acest sens şi o discuţie cu conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

"Ne-am sesizat, am şi trimis Inspecţia Sanitară de Stat, a făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo este o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii. Chiar şi ieri şi astăzi acolo am trimis şi Corpul de Control al ministrului, care va face o evaluare. Avem acolo discuţii despre o acreditare a Autorităţii Naţionale de Management şi Calitate în Sănătate pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. Am repetat de multe ori, avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale, reforma în sănătate trebuie să aducă o coordonare a activităţii medicale la Ministerul Sănătăţii', a declarat Nelu Tătaru vineri seară, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul a adăugat că a avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin privind demiterea managerului spitalului.

Referitor la persoanele din imagini care par neîngrijite, ministrul a afirmat: "Erau pacienţi infectaţi COVID-19, din ce am putut vedea, nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical", citează Agerpres.

El a precizat că pacienţii nu erau cu afecţiuni psihice.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy