Ministrul Sănătății din Germania, anunțul săptămânii: „Am cumpărat 5 milioane de doze de vaccin de la România. Acolo nu e nevoie de el”

Dana Lascu |
Data publicării:
Anunțul ministrului Sănătății din Germania. Foto: Facebook
Anunțul ministrului Sănătății din Germania. Foto: Facebook

În timp ce în România rata de vaccinare este printre cele mai mici din țările Uniunea Europeană și numărul de cazuri noi crește înfiorător de la o zi la alta, alții cumpără vaccinurile pe care nu le folosim noi. Cumpără cu milioanele de doze, și în mod special ca să-și vaccineze copiii de 12-17 ani cu doza booster (a treia doză). 

În ziua în care în România se înregistreaz pentru prima dată anul aceste peste 10.000 de cazuri noi de COVID și din toate vaccinurile aprobate la un loc, s-au făcut, în ultimele 23 de ore,  3.622 de vaccinuri doza I, 1.313 de vaccinuri doza a doua și au fost administrate (din Pfizer + Moderna + AstraZeneca) 12.588 de doze de rapel (booster, doza a treia), aflăm că  Germania cumpără vaccinurile nefolosite de țara noastră, pentru că noi „nu avem nevoie”. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Sănătății chiar pe pagina sa de Facebook. 

„Ieri, cu aprobarea #UE, am primit 5 milioane de doze de vaccin #BionTech din România. Acolo nu era nevoie de #Vaccin. Pentru #boostervaccinare și pentru copiii de 12-17 ani, aceasta este o îmbunătățire semnificativă. Această #vaccinare protejează adesea împotriva abandonului școlar și este importantă”, a scris prof dr Karl Lauterbach, pe pagina sa de Facebook. 

 

În contextul creșterii exponențiale numărului de cazuri de COVID-19 în toată Europa, ca urmare a răspândirii masive a variantei Omicron, Israelul a anunțat deja că din februarie va administra chiar și cea de a patra doză persoanelor din categoriile de risc. Un spital israelian a început, încă din 27 decembrie 2021, administrarea celei de-a patra doze de vaccin împotriva COVID-19 unui grup de 150 de cadre medicale care făcuseră prima doza booster cu cel puțin 4 luni înainte. Actiunea face parte din primul studiu major privind siguranța și eficacitatea celei de-a patra doze de vaccin împotriva infecției cu Omicron. 

De asemenea, atât oficiali din Germania, Franța, Italia, Austria, cât și din Regatul Unit au spus că deja analizează atent nevoia administrării celei de-a patra doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel