Monica Pop: Nu vă uitați niciodată în lumina blitz-ului. Efect ireversibil

Steluța Indrei |
Data publicării:
Ochi umflați dimineața
Ochi umflați dimineața

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice, avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă privirea direct în blitz-ului aparatului de fotografiat.

„Grijă mare! Nu vă uitați niciodată în lumina blitz-ului! Și nu ascultați sfaturi neavenite!”, începe mesajul publicat de prof. dr. Monica Pop pe rețelele de socializare.

„Scotomul central (perceperea unei luminițe minute în șir în centrul câmpului vizual după pozele făcute cu blitz) poate afecta, cu timpul, zona maculară (zona de vedere centrală), ducând la scăderea treptată și ireversibilă a vederii!

E de preferat să faceți poze fără blitz, iar când acesta se impune, mutați privirea ușor lateral, nu priviți direct în lumină (în momentul flashului), nu vă uitați direct.

Grijă mare și la copii. Ei sunt și mai sensibili! Sunt copii (și nu numai) aproape nevăzători din acest motiv. AVEȚI GRIJĂ!”, recomandă reputatul oftalmolog Monica Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel