MUTAȚIE fără precendent: NOUA tulpină de coronavirus descoperită în Franţa, MULT mai puternică în faţa vaccinului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Virus
Virus

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Franţa şi are o mutaţie fără precedent la proteina Spike, cea care permite virusului să intre în celula umană.

O nouă mutație a coronavirusului îl face mult mai puternic în fața vaccinurilor acutale. Conform Antena 3, au fost depistate 24 de cazuri la o şcoală din regiune Bretania, iar autorităţile au decis imediat închiderea unităţii şcolare.

Un oficial francez, citat de jurnaliştii din Israel, susţine că varianta are mutaţii fără precedent, dar cea care a atras atenţia în mod special vizează proteina Spike.

Acest lucru face ca virusul să fie mai puternic în faţa vaccinurilor existente în acest moment pe piaţă.

COVID-19, în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.006 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 56 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

În intervalul 12.11.2021 (10:00) – 13.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 323 de decese (153 bărbați și 170 femei), din care 19 anterioare intervalului de referință, 

1.743 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment nu este disponibil nici un pat  liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel