Nelu Tătaru: S-au luat măsuri la granițele terestre. Românii veniți din Italia, controlați

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vama Nădlac   FOTO: Poliția de Frontieră
Vama Nădlac FOTO: Poliția de Frontieră

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru spune că s-au luat măsuri privind COVID 19 și pentru granițele terestre.

Nelu Tătaru, secretarul de stat în ministerul Sănătății, a declarat, pentru DC Medical, că au fost luate măsuri suplimentare privind coronavirusul și la granițele terestre ale României pentru românii care vin din regiunile italiene afectate de coronavirus. ”Au fost luate măsuri privind coronavirusul și pentru granițele terestre ale României”, a spus secretarul.

Dacă până acum, la vamă, se completa un chestionar, de la întâlnirea de sâmbără aseară a Comitetului interministerial privind coronavirusul s-a decis ca la vămi să fie prezenți și reprezentanți ai DSP-urilor. Spre exemplu, spune Nelu Tătaru, dacă un autocar cu români din regiunea lombardă intră în țară prin vama Giurgiu, reprezentantul DSP îi va controla pe toți cei din autocar, le va lua temperatura și vor fi puși în carantină. Aceasta, pe lângă chestionarul pe care trebuie să-l completeze.

În regiunile din nordul Italiei trăiesc circa 8.000 de români, adaugă secretarul de stat Nelu Tătaru. ”Știm cam din ce județe provin românii din regiunile italiene”, a afirmat secretarul de stat. Mulți sunt din Maramureș.

Sâmbătă, 22 februarie, Raed Arafat, șeful DSU, i-a sfătuit, la digi24, pe românii din regiunile nordice ale Italiei să ia aminte la recomandările autorităților italiene: ”Am înțeles că Protecția Civilă italiană împreună cu Ministerul Sănătății au dat câteva recomandări, mai ales în zona unde sunt majoritatea cazurilor – ca oamenii să stea acasă, le-au dat mesaje exact unde să meargă la cumpărături, ce supermarket se deschide între ce oră și ce oră. (...) Nu este niciun motiv pentru a se panica, a se urca în mașină sau avion și să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru va trebui să ne informeze. Dacă vine cineva din zona afectată e clar că va intra în carantină de 14 zile, chiar dacă este asimptomatic, chiar dacă nu este bolnav în acest moment. (...) Dacă cineva din acea zonă afectată vrea să plece va trebui să anunțe ambasada și autoritățile române pentru a se asigura carantina în România pentru persoana respectivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel