Nelu Tătaru, veste uriașă pentru români: se redeschid spitalele pentru bolnavii cronici

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce luni de zile accesul pacienților cronici în spitale a fost blocat practic prin proceduri extrem de stricte de siguranță, iar operațiile se făceau doar cu programare, din 15 iunie lucrurile se schimbă.

Conform Ordinului ministrului Sănătății nr.961 din 29 mai 2020, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate județene și a municipiului București, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienții internați către alte spitale, a informat Ministerul Sănătății printr-un comunicat remis presei. 

“Am cerut astăzi direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport. Voi începe și o evaluare personală a situației în aceste unități pentru că primesc semnale din partea pacienților neinfectați cu noul corornavirus care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel