Neonatologie, Spitalul Elias: Aparatură de peste 40.000 de euro, donată de Salvați Copiii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparat donat de Salvați Copiii vital pentru micuții prematuri
Aparat donat de Salvați Copiii vital pentru micuții prematuri

Spitalul Elias din Capitală va beneficia de o stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică în valoare de 40.118 de euro, care va veni în ajutorul nou-născuților cu hipoxie perinatală.

Aparatele donate sunt pentru  Secția de Neonatologie de la Spitalul Elias din Capitală. „Această stație este absolut necesară, pentru că îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Asta înseamnă că facilitează procesul de respirație pentru cei care se nasc cu anumite probleme. La Spitalul Elias, numărul de nașteri crește - dacă în 2018 au fost 1.450, dintre care aproape 15% nașteri premature, până acum, 1.645 de nașteri au avut loc în 2019, ceea ce face ca undeva să prognozați că anul acesta veți avea spre 1.800 și cu același proces de nașteri premature care trebuie îngrijite", a declarat, astăzi, președintele executiv al organizației „Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu.

Ea a precizat că, de când organizația a început dotarea maternităților cu echipament pentru nou-născuți, mortalitatea infantilă în România a scăzut.

„Dacă la începutul programului nostru, înainte de 2012, în România era o rată a mortalității infantile de 11 la mie, astăzi, ea a ajuns la 6,5 la mie. Asta înseamnă că în loc să avem 2.400 de decese ale copiilor sub un an, avem în jur de 1.200. Ne bucurăm că am reușit să atragem foarte multă lume care a investit în domeniu, ne bucurăm să vedem că există o evoluție în această direcție. Dar trebuie să continuăm și asta ne propunem să facem și anul următor”, a spus Gabriela Alexandrescu.

Potrivit ei, „Salvați Copiii” a ajuns, în 2019, în 49 de maternități din țară, iar în perioada 2012-2019, asociația a reușit să doteze 96 de maternități din țară cu 630 de echipamente pentru 72.000 de nou-născuți.

Importanța acestui dispozitiv donat de Asociația „Salvații Copiii”, cu ajutorul editurii Libris, face ca prognosticul acestor cazuri să fie unul mai bun iar pentru a beneficia de această terapie trebuie întotdeauna să existe un consimțământ informat al părintelui, al familiei, a subliniat șefa Secției de neonatologie de la Spitalul Elias, Simona Vlădăreanu.

„Unitatea de terapie intensivă neonatală a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate. Suportul dumneavoastră ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”, a declarat dr. Simona Vlădăreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel