NICERGOLINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

NICERGOLINUM – prospect. Acțiune: Derivat al alcaloizilor din ergot; vasodilatator antiischemic prin mecanism mixt, alfa-adrenolitic și musculotrop; îmbunătățește circulația cerebrală, influențează pozitiv metabolismul neuronal.

NICERGOLINUM – prospect:

Denumiri comerciale: GRALIN, NICERGOLINA LPH, NICERIUM, SERMION, SINERGOLIN 

Forma: Drajeu, comprimate filmate, capsule cu eliberare modificată, 

Indicații: Tulburări cerebrale vasculare sau metabolice acute și cronice (ATS cerebrală, tromboza și embolia cerebrală, ischemia cerebrală tranzitorie). Tulburări vasculare periferice acute și cronice (arteriopatie obliterantă a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficiență circulatorie periferică). Cefalee. Adjuvant în trat. HTA, iar pe cale parenterală și în crizele hipertensive.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Hemoragii acute, infarct miocardic recent, hTA (hipotensiune) severă.

Atenție!: Agenția Europeană a Medicamentului recomandă restrângerea indicațiilor, deoarece nicergolina poate crește riscul de fibroză și ergotism. Nicergolina poate să potențeze efectul medicamentelor antihipertensive. Șoferi și activități de precizie. Nu se recomandă în sarcină și în alăptare.

Reacții Adverse: hTA (hipotensiune arterială), amețeală, bradicardie, bufeuri vasomotorii, tulburări gastrointestinale ușoare, senzație de căldură, roșeață cutanată, somnolență sau insomnie; cazuri rare de pneumopatii interstițiale izolate sau asociate cu o atingere pleurală, atingere pleurală izolată, pneumopatie fibrozantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel