Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Oamenii de știință au dezvoltat un nou vaccin contra cancerului, cu potențialul de a activa sistemul imunitar al organismului pentru a lupta cu o serie de tipuri de cancer, inclusiv leucemie, cancer de sân, cancer pulmonar și cancer pancreatic.

Noul vaccin a fost dezvoltat de o echipă de cercetare Mater de la Institutul de Cercetare Translațională în colaborare cu Universitatea din Queensland.

În lucrarea publicată în Clinical & Translational Immunology (link direct studiu) profesorul asociat și cercetător principal Kristen Radford spune că vaccinul are potențialul de a trata o varietate de cancere de sânge și de malignități și că este o descoperire majoră pentru vaccinurile împotriva cancerului.

„Sperăm că acest vaccin să poată fi utilizat pentru a trata cancerul de sânge, cum ar fi leucemia mieloidă, limfomul non-Hodgkin, mielomul multiplu și leucemiile pediatrice, plus maligne solide, inclusiv cancerele de sân, plămân, renal, ovarian și pancreatic, dar și glioblastom” a spus ea.

„Noul nostru vaccin este alcătuit din anticorpi umani fuzionați cu proteine specifice tumorii și cercetăm capacitatea acestuia de a viza celulele umane în timp ce activăm memoria celulelor tumorale”.

Profesorul asociat Radford spune că vaccinul oferă mai multe avantaje cheie față de cele existente împotriva cancerului, care au rezultate promițătoare în studiile clinice timpurii.

„În primul rând, poate fi produs ca o formulare de grad clinic „în afara raftului”, care eludează problemele financiare și logistice asociate cu vaccinurile specifice pacientului”, a spus ea.

„În al doilea rând, acest vaccin-prototip vizează celulele cheie tumorale necesare pentru inițierea răspunsurilor imune specifice tumorii, maximizând astfel eficacitatea potențială a tratamentului, reducând în același timp potențialele efecte secundare”, a continuat cercetătoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel