Nouă tulpină de coronavirus, responsabilă pentru 87% dintre cazurile din Mexic

Dana Lascu |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

O nouă tulpină de coronavirus, care ar putea avea o mai mare transmisibilitate, a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în Mexic în luna februarie

Directorul departamentului pentru cercetare moleculară din cadrul Institutului de Diagnostic și Referință Epidemiologică (INDRE), Jose Ernesto Ramirez, a declarat într-o conferință  de presă că nouă tulpină mutantă, observată pentru prima oară în Mexic în octombrie, „ar putea avea o mai mare transmisibilitate”, dar a precizat că „deocamdată nu este adecvat să o numim o nouă variantă mexicană”.

Tulpina descoperită a primit denumirea B.1.1.222 și prezintă o mutație T478K, a precizat el.

„Putem face o solicitare pentru a fi denumită această variantă cu un nume specific, dar nu este încă potrivit pentru a o desemna ca nouă variantă mexicană", a insistat Ramirez. El a semnalat însă „o creștere semnificativă” a circulației acestei mutații în țară, asemănător cu ceea ce s-a întâmplat și în alte țări care au detectat noi variante, precum Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Oficialul de la INDRE a adăugat că această mutație „a fost depistată și în Canada, în Statele Unite și în unele țări din Europa și Africa”.

Potrivit lui Ramirez, această nouă variantă prezintă câteva mutații importante ce pot avea un impact asupra sănătății publice, ținând cont de modul în care s-a răspândit în rândul populației. „Cu siguranță poate avea o mai mare transmisibilitate. De aceea sugerăm să se efectueze studii virusologice, epidemiologice și clinice, pentru a vedea dacă are sau nu are un impact semnificativ asupra populației”, a insistat el.

Mexicul a înregistrat joi 877 de noi decese asociate maladiei COVID-19, astfel încât cifra totală a victimelor se ridică la 183.692, potrivit Ministerului Sănătății. Au fost raportate, de asemenea, 8.642 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar bilanțul total al contagierilor a ajuns la 2.069.370 de cazuri.

Cu aceste cifre, Mexicul ocupă locul al 13-lea în clasamentul mondial prin prisma contagierilor și locul al treilea ca număr al deceselor, după Statele Unite și Brazilia, potrivit Universității americane Johns Hopkins, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel