Noutăți în oncologie. Dr. Bogdan Tănase, la Academia de Sănătate

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Noutăți în oncologie. Dr. Bogdan Tănase, la Academia de Sănătate
Noutăți în oncologie. Dr. Bogdan Tănase, la Academia de Sănătate

Dr. Bogdan Tănase este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Dr. Bogdan Tănase, medic chirurg la Spitalul Oncologic București,  managerul Institutului Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu din București și președintele Alianței Medicilor este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Împreună cu prof. dr. Irinel Popescu, medicul ne va vorbi despre noutățile în oncologie și metodele de tratament la care au acces pacienții bolnavi de cancer.

"Institutul Oncologie București a fost înființat mai întâi în anii 1950, ceea ce era la vremea respectivă Spitalul Filantropia, acolo fiind fosta Clinică a prof. Amza Jianu, embrionul radioterapiei moderne din România. A apărut pentru prima dată primul Institut Oncologic, primul Institut de profil din țară pentru o boală care se anunța deja că va fi boala secolului.

În anul 1986, acest institut s-a mutat într-o clădire modernă pentru vremea aceea, pe platforma Fundeni.

Am avut ocazia să asist la ei peste 25 de ani de evoluție ai Institutului Oncologic în această locație, am avut ocazia să realizez ce înseamnă un astfel de Institut pe o platformă medicală deja importantă, dar valoarea a crescut odată cu adăugarea noului Institut. Poate că de-a lungul timpului se putea face o colaborare mai strânsă între toate marile unități medicale de pe platforma Fundeni.

Pot să spun că în cadrul a ceea ce numim viitor există deja premisele unei colaborări mai strânse între unitățile medicale de pe platformă și în mod paradoxal pentru unii, această intensificare a colaborării poate să plece chiar de la cercetarea medicală, pentru că Fundeni este și unitate medicală, dar și de învățământ și cercetare", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu, moderatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Emisiunea va fi difuzată luni, 30 ianuarie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel