O elveţiancă de 95 de ani, externată după ce s-a vindecat de noul coronavirus

Boala Parkinson
Boala Parkinson


O elveţiancă de 95 de ani, vindecată de noul coronavirus, s-a întors vineri acasă şi a început să discute pe internet cu cei 10 nepoţi şi cei 11 strănepoţi ai ei, după ce a fost internată timp de o săptămână la terapie intensivă din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Gertrude Fatton a dezvăluit că a fost tratată într-o rezervă izolată şi că, la un moment dat, a refuzat să fie intubată, notează Agerpres.

"Nu la vârsta mea, nu mă intubaţi. Mi-am trăit viaţa, şi le-am spus: 'Lăsaţi-mă să mor în pace'", a declarat ea, referindu-se la o discuţie purtată cu medicii care o tratau, citează Agerpres.

După o săptămână de tratament cu antibiotice şi cu medicamentul antimalaric Clorochină, Gertrude Fatton s-a declarat bucuroasă că se află din nou în casa ei din cantonul Neuchatel, unde trăieşte alături de pisica şi rudele sale.

"Sper să mă întorc suficient de puternică pentru a mai trăi puţin. Am nepoţi, strănepoţi, mi-ar plăcea să îi văd şi să îi aud. Vorbesc cu ei pe internet, de pe iPad-ul meu", a adăugat ea.

Nonagenara elveţiană a dezvăluit că a zăcut în patul din locuinţa ei din oraşul Le Locle timp de o săptămână înainte de a dezvolta probleme respiratorii. O ambulanţă a preluat-o în regim de urgenţă şi a transportat-o la spitalul din La Chaux-de-Fonds.

"Mi-au luat sânge şi apoi mi-au măsurat tensiunea arterială. Mi-au administrat antibiotice intravenos de trei ori pe zi. A fost foarte greu, dar până la urmă a fost bine. Nu mi-a fost frică de moarte. Nu la vârsta mea de 95 de ani, în definitiv, eu vreau să plec din această lume. Însă nu am crezut că voi muri, absolut deloc. Nu mi-a fost frică", a adăugat Gertrude Fatton.

Elveţianca a mai spus că a fost sănătoasă pe parcursul întregii sale vieţi, deşi a luat ocazional medicamente contra hipertensiunii şi sirop de tuse împotriva bronşitei.

În Elveţia, bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns vineri la 197 de victime, iar numărul cazurilor de infectare a crescut la 12.161, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel