O femeie din Olanda în vârstă de 107 ani s-a vindecat de COVID-19

Cornelia Ras, 107 ani, Foto Facebook
Cornelia Ras, 107 ani, Foto Facebook


O femeie din Olanda în vârstă de 107 ani s-a vindecat de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, devenind probabil cel mai în vârstă supravieţuitor al pandemiei.

Cornelia Ras s-a îmbolnăvit pe 17 martie, la o zi după ce a împlinit 107 ani, relatează ziarul olandez AD, după ce a participat la o slujbă religioasă împreună cu alţi rezidenţi ai căminului de bătrâni în care trăieşte, în Goeree-Overflakkee, o insulă din sud-vestul ţării, notează Agerpres. 

Ulterior, ea şi alte 40 de persoane care au participat la slujbă au fost diagnosticaţi ca fiind purtători ai coronavirusului.

De atunci, 12 persoane din acel grup au murit, însă Ras a fost anunţată luni de medici că a învins boala.

"Nu ne aşteptam ca ea să supravieţuiască", a declarat nepoata ei Maaike de Groot pentru ziar.

"Nu ia medicamente, se deplasează încă bine şi se roagă în genunchi în fiecare seară pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu", a mai spus femeia.

Înainte de Ras, cel mai în vârstă supravieţuitor al coronavirusului a fost Bill Lapschies, un american în vârstă de 104 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel