O suceveancă s-a vaccinat, deși nu era cadru medical, nici pe listă. Cum a fost posibil - FOTO

DCMedical Team |
Data publicării:

O suceveancă s-a vaccinat contra COVID-19, deși nu este cadru medical. 

Diana Peptănuș Marin s-a vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer, deși nu era pe listă. 

„Un pas mic pentru mine, unul imens pentru omenire. Să faceți, că nu doare“, a scris suceveanca pe Facebook.

Cum a fost posibil

 

La Spitalul Județean Suceava, din cele 420 de doze de vaccin, doar 350 au fost utilizate, întrucât oamenii nu s-au prezentat conform programării. Pentru a nu fi aruncate, au fost vaccinate persoane doritoare, chiar dacă nu erau angajate în sistemul sanitar public sau privat.

„Am aflat de la o vecină cum că s-ar vaccina oamenii la liber la Spitalul Județean, am adus informația acasă, ne-am echipat (ea și soțul – n.r.) și am plecat la spital, unde am întrebat paznicul, domnul de la barieră, despre ce este vorba, ne-a îndrumat spre Ambulatoriu și am stat la rând frumos, ordonați, afară, la aer liber, la distanță unii de alții. Atunci când ne-a venit rândul, am intrat într-o cameră de triaj, unde ni s-a luat temperatura, am fost chestionați vizavi de istoricul medical al fiecăruia și eligibili fiind pentru vaccin, am fost vaccinați cu prima doză de vaccin Pfizer”, a relatat Diana Marin pentru DIGI24.

Femeia spune că nu spera să se vaccineze acum

 

„Așteptam cu nerăbdare și credeam că ne vine rândul la vaccinat undeva prin vară. Am fost niște norocoși. Noi când am plecat de acasă nu am crezut deloc că este adevărat. Am plecat că altă treabă oricum nu aveam și s-a întâmplat foarte repede, în condițiile în care la rând eram și pensionari, și oameni mai tineri, au venit chiar și doi polițiști în uniformă, iar atunci când am ajuns în preajma Ambulatoriului, au ieșit de acolo niște domni în uniforme de pompieri, cu măscuțe pe care era drapelul și scria ‘Pompierii’, și i-am întrebat: Ați fost, v-ați vaccinat? Este adevărat?”, a povestit femeia.

 

Un pas mic pentru mine, unul imens pentru omenire. #Pfizer Să-l faceți ca nu doare ????

Publicată de Diana Peptănuș Marin pe Miercuri, 13 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel