O umflătură în zona abdomenului, trei diagnostice de cancer. Drama bărbatului care a murit în mai puțin de două luni

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
o umflatura in zona abdomenului - FOTO: Pexels@Tima Miroshnichenko
o umflatura in zona abdomenului - FOTO: Pexels@Tima Miroshnichenko

O umflătură în zona abdomenului a fost un semnal de alarmă pentru un bărbat de 37 de ani. În decurs de aproape două luni, acesta a primit trei diagnostice de cancer. Metastazele s-au întins în tot corpul.

O umflătură în zona abdomenului s-a dovedit a fi simptomul unui cancer. Un bărbat de 37 de ani a murit în 4 luni de la primul consult medical. Gareth Weston, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat la medicul său de familie în mai, atunci când a observat o umflătură neobișnuită și probleme cu stomacul.

Acesta a fost trimis pentru o scanare șase săptămâni mai târziu. În următoarele săptămâni, i s-au pus trei diagnostice diferite de cancer înainte ca o altă scanare în septembrie să arate că boala se răspândise în tot corpul și tatăl celor trei copii a murit a doua zi. 

”Nu a existat niciodată nimic care să sugereze că avea posibil doar șase luni de trăit. Nimic. Noi eram principalul suport familial, deoarece am pierdut ambii părinți. Așa că am fi rămas, am fi petrecut timp de calitate cu fratele nostru, dacă am fi știut.

Dar nu a existat niciodată vreo sugestie că avea să moară, nici măcar o insinuare, nimic. Întotdeauna se spunea că va primi tratament. Și trei diagnostice diferite, de asemenea... asta înseamnă că am pierdut șase săptămâni în care am fi putut începe tratamentul săptămâni în urmă”, a spus Haley, sora bărbatului, potrivit Mirror.

Vezi și: Pavilionul B al Spitalului Colentina, închis. Liviu Oltean: Nu îmi permit să pun în pericol viața nimănui. Nu îmi asum lucrul acesta! Este vorba de viața pacienților!

Trei diagnostice de cancer

Primul diagnostic al lui Gareth în iulie a fost pentru sarcomul Ewing - un tip de cancer osos sau de țesut moale. Tratamentul recomandat a fost chimioterapia și a fost trimis la o clinică.

În august, diagnosticul a fost schimbat la sarcom cu celule roșii, care afectează țesuturile care conectează alte structuri și organe ale corpului. Un alt specialist l-a văzut și în cele din urmă i-a spus că are cancer pancreatic și că trebuia să înceapă chimioterapia pentru prima dată în două săptămâni.

”Existase un plan - era oarecum speranță. Știam că nu se simțea bine, dar credeam că ar avea o șansă aici. Un medic specialist în cancer a vorbit cu mine.

Eram atât de întristată. Gareth urma să înceapă chimioterapia în acea luni”, a spus Emma, cealaltă soră bărbatului.

Vezi și: Cel mai bun ceai pentru toamnă și iarnă. Protejează organismul de răceli și luptă împotriva stresului. Lăsați-l la infuzat 5 minute

Cancerul pancreatic, ce este

Cancerul pancreatic este o afecțiune malignă care se dezvoltă în celulele pancreasului, un organ situat în partea superioară a abdomenului, în spatele stomacului. Pancreasul are două roluri principale în organism: producția de enzime digestive care ajută la digestia alimentelor și secreția de hormoni, inclusiv insulină, care reglează nivelul de zahăr din sânge.

Simptomele cancerului pancreatic pot varia, dar pot include durere abdominală, pierdere în greutate inexplicabilă, icter (îngălbenirea pielii și a ochilor), scăderea poftei de mâncare și schimbări ale scaunului și urinei. Diagnosticul cancerului pancreatic implică de obicei imagistica medicală, cum ar fi tomografia computerizată (CT) sau ecografia endoscopică, și biopsia pentru a confirma prezența celulelor canceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel