Oana Băluță, despre mesajul lui Marcel Ciolacu - "în viitor nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!": Femeile ar trebui considerate oameni. Eu înțeleg, de fapt, că nu va nominaliza femei

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Oana Baluta, Marcel Ciolacu - Foto: Facebook Oana Băluță / Facebook Marcel Ciolacu
Oana Baluta, Marcel Ciolacu - Foto: Facebook Oana Băluță / Facebook Marcel Ciolacu

Conf. univ. dr. Oana Băluță ne-a vorbit despre mesajul premierului Marcel Ciolacu potrivit căruia "în viitor, nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!"

În urma declarațiilor recente ale premierului României, Marcel Ciolacu, referitoare la candidatura ideală pentru alegerile europarlamentare, un val de dezbateri aprinse a cuprins scena politică.

Premierul României, Marcel Ciolacu a precizat, la Gala CONAF – "Women in Economy", că o femeie "cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice" ar fi candidata ideală pe care  o vede drept cap de listă la alegerile europarlamentare.

Mai mult, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a scris și că: "În viitor, nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!"

Marcel Ciolacu la Gala CONAF- ”Women in Economy”

 

Din postarea lui Marcel Ciolacu reiese că vede viitorul politic fără distincții de gen.

Conf. univ. dr. Oana Băluță, cercetător specializat în studii de gen și politici publice pentru egalitatea de gen, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării - Universitatea din București, a comentat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, afirmațiile premierului Marcel Ciolacu.

"Mult succes Partidului Social Democrat în a desemna și femei în poziții de lider, mult succes Partidului Social Democrat în a nominaliza femei pe listele electorale pentru că, de fapt, avem nevoie de lideri și femei și bărbați. Eu înțeleg, de fapt, că domnul Ciolacu nu va nominaliza femei. 

Ar trebui ca femeile să fie considerate oameni".

Vorbind strict  despre femeile lider din politică, Conf. univ. dr. Oana Băluță a mai spus că: "E normal să insistăm pe dimensiunea de gen pentru a sublinia inegalitatea cu care se confruntă femeile în reprezentarea politică".

"Insistăm pe diferențele de gen în relație cu reprezentarea politică pentru că femeile sunt subreprezentate. Femeile sunt 16-17% reprezentate în Parlarlamentul României. La nivel local sunt în jur de 5% femei în poziții de decizie", a explicat conf. univ. dr. Oana Băluţă - Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: Leacuri care topesc chisturile ovariene. Planta care reduce tumorile și elimină toxinele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel