Obezitate, oase: pericolele pierderii în greutate la adulții în vârstă

Florina Pop / 06 sep 2019 / 08:57
Oase  FOTO: pexels.com
Oase FOTO: pexels.com

Pierderea în greutate la adulții în vârstă care suferă de obezitate este însoțită de pierderea densității minerale osoase și de riscul de fracturi.

Obezitate, oase, greutate. Cercetătorii au descoperit că pierderea densității minerale osoase din șold persistă anul următor în urma pierderii în greutate controlate la adulții în vârstă care suferă de obezitate, indiferent dacă își revin sau nu la kilogramele inițiale. Este concluzia unui studiu pe 77 de adulți înaintați în vârstă, publicat în jurnalul Obesity, potrivit wiley.com.

Specialiștii știau că slăbitul la adulții în vârstă este însoțit de pierderea densității minerale osoase (BMD) și de un risc crescut de fractură osoasă.

Cercetarea a mai observat că pierderile de masă grasă și de masă musculară contribuie la reducerea densității minerale a șoldului. Însă, mai puțină grăsime în zona oaselor, susțin cercetătorii, poate semnala scorul osos trabecular (Trabecular Bone Score) îmbunătățit - care este o măsură a texturii osoase și este un marker pentru riscul de osteoporoză.

Descoperirile evidnețiază importanța identificării și punerii în aplicare a intervențiilor care pot viza masa de grăsime, dar nu și pierderea masei musculare, pentru a optimiza sănătatea oaselor în timpul pierderii în greutate la adulții în vârstă.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy