Obezitate, oase: pericolele pierderii în greutate la adulții în vârstă

Florina Pop |
Data publicării:
Oase  FOTO: pexels.com
Oase FOTO: pexels.com

Pierderea în greutate la adulții în vârstă care suferă de obezitate este însoțită de pierderea densității minerale osoase și de riscul de fracturi.

Obezitate, oase, greutate. Cercetătorii au descoperit că pierderea densității minerale osoase din șold persistă anul următor în urma pierderii în greutate controlate la adulții în vârstă care suferă de obezitate, indiferent dacă își revin sau nu la kilogramele inițiale. Este concluzia unui studiu pe 77 de adulți înaintați în vârstă, publicat în jurnalul Obesity, potrivit wiley.com.

Specialiștii știau că slăbitul la adulții în vârstă este însoțit de pierderea densității minerale osoase (BMD) și de un risc crescut de fractură osoasă.

Cercetarea a mai observat că pierderile de masă grasă și de masă musculară contribuie la reducerea densității minerale a șoldului. Însă, mai puțină grăsime în zona oaselor, susțin cercetătorii, poate semnala scorul osos trabecular (Trabecular Bone Score) îmbunătățit - care este o măsură a texturii osoase și este un marker pentru riscul de osteoporoză.

Descoperirile evidnețiază importanța identificării și punerii în aplicare a intervențiilor care pot viza masa de grăsime, dar nu și pierderea masei musculare, pentru a optimiza sănătatea oaselor în timpul pierderii în greutate la adulții în vârstă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel