Octavian Jurma: peste o lună vom avea 8.000 de cazuri COVID pe zi

DCMedical Team |
Data publicării:

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat vineri seara, 6 martie, că ținând cont de rata de dublare existentă azi peste o lună vom avea circa 8.000 de îmbolnăviri cu COVID pe zi.

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat, vineri seară, 5 martie, la B1 TV, că România nu are o imagine clară asupra situației epidemiologice existente deoarece nu se fac destule teste pentru depistarea infecției COVID. ”Nu avem o imagine clară care să justifice activarea sau dezactivarea unor indicatori.

(...) La rata de dublare pe care o avem acum de 30 de zile, și asta, să ne înțelegem, este conservatoare, încă tulpina britanică nu a început sa fie complet dominantă, a ajuns de fapt la 50%. Avem o rată de dublare de 30 de zile, ceea ce înseamnă că peste o luna cu precizie, la începutul lunii aprilie o sa ne uitam la 8000 de cazuri pe zi", consideră Octavian Jurma. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel