Olguța Vasilescu: Medicii, mai bine plătiţi decât miniştrii!

Dana Lascu |
Data publicării:

Olguța Vasilescu, ministrului Muncii, prezentă la festivitatea de deschidere a noului an universitar de la Universitatea de Medicină de la Craiova, a declarat că la ora actuală „medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii”. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că în urma măsurilor adoptate de actuala guvernare sistemul sanitar se află „în vârful piramidei salariale" şi a afirmat că la ora actuală medicii sunt „mult mai bine plătiţi decât miniştrii".

Acest an este special pentru întreg sistemul sanitar pentru că este prima oară când i se recunoaşte rolul pe care-l are în societate, în sensul că, deja, se află în vârful piramidei salariale. La ora actuală medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii, de exemplu, e absolut adevărat ceea ce vă spun, credeţi-mă că ştiu foarte bine”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, luni, la la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, conform Agerpres.

Laborator de analize și centru de radioterapie

Ministrul Muncii a menţionat că, pe plan local, pe lângă proiectul Spitalului regional din Craiova, va fi realizat un Laborator de analize medicale şi un Centru de radioterapie pentru adulţi şi pentru copii.

Zilele acestea, împreună cu doamna prim ministru Dăncilă, am luat legătura cu autorităţile locale, am mai cerut nişte terenuri astfel încât să construim un laborator de analize medicale şi, de asemenea, să construim un centru de radioterapie pentru adulţi şi pentru copii. Sunt investiţii foarte aşteptate în această zonă", a declarat Olguţa Vasilescu, conform craiovaforum.ro.

Mai bine plătiți decât în alte țări

Olguța Vasilescu susține că medicii români ar fi mai bine plătiți ca în alte țări din regiune.

Discutam zilele trecute cu miniştri din mai multe ţări din Uniunea Europeană care îmi spuneau că salariile, deja, sunt mult peste ceea ce şi-au permis să acorde în aceste ţări, şi mă refer aici la Ungaria, Croaţia, alte ţări din estul Europei. Deci, probabil, veţi intra în concurenţă chiar şi cu medici veniţi din aceste ţări, aşa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noştri care mergeau să concureze pe locurile altora din ţări ale Uniunii Europene. (...) Vă invit aşadar să vă pregătiţi foarte bine şi vă urez mult, mult succes, în deschiderea anului universitar”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel