OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM – prospect. Indicații: Tratamentul hepatitei cronice cu virus C (HCC) la adulți, în asociere cu alte medicamente.

OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM – prospect:

Denumire comercială: VIEKIRAX

Forma: Comprimate

Acțiune: Viekirax, atunci când este administrat în asociere cu dasabuvir, combină trei medicamente antivirale cu acțiune directă, cu mecanisme distincte de acțiune și profiluri de rezistență care nu se suprapun, pentru a viza VHCul în mai multe etape din ciclul de viață viral. Ombitasvir este un inhibitor al NS5A VHC, care este esențială pentru replicarea virală. Paritaprevir este un inhibitor al proteazei NS3/4A VHC care este necesară pentru clivajul proteolitic al poliproteinei codificată de VHC. Ritonavir nu este activ împotriva VHC, ci este un inhibitor CYP3A care crește expunerea sistemică la substratul CYP3A, paritaprevir.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs, IH severă (Child-Pugh C), utilizarea contraceptivelor care conțin etinilestradiol, asocierea cu medicamentele biotransformate de CYP3A4 și pentru care concentrațiile plasmatice crescute se asociază cu evenimente grave, cum ar fi: alfuzosin, amiodaronă, colchicină, ergotamină, dihidroergotamină, metilergometrină - acid fusidic, lovastatină, simvastatină, atorvastatină, quetiapină, chinidină, sildenafil (atunci când se utilizează în tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare), ticagrelor.

Atenție!: Viekirax nu este recomandat pentru administrare în monoterapie și trebuie utilizat în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul infecției cu virusul hepatitei C. Nu este recomandat pacienților cu insuficiență hepatică moderată (Child-Pugh B).

Reacții Adverse: La asociere cu dasabuvir și/sau ribavirină: greață, oboseală, astenie, anemie, insomnie, prurit, angioedem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel