Omicron supraviețuiește mai mult pe plastic și piele decât alte tulpini COVID

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Un studiu japonez susține că tulpina Omicron supraviețuiește mai mult pe plastic și pe piele decât alte variante COVID.

Cercetătorii japonezi susțin că Omicron supraviețuiește mai mult pe plastic și pe piele decât alte variante COVID, iar aceasta ar fi o posibilă explicație a răspândirii atât de rapide pe glob a Omicron. Experții niponi din Kyoto au realizat un experiment de laborator, în care mostre de diferite variante COVID au fost aplicate pe bucăți de plastic și piele umană colectate din autopsii.

”Acest studiu a arătat că varianta Omicron are, de asemenea, cea mai mare stabilitate de mediu dintre VOC (varianta de îngrijorare), ceea ce sugerează că această stabilitate ridicată ar putea fi, de asemenea, unul dintre factorii care au permis variantei Omicron să înlocuiască varianta Delta și să se răspândească rapid”, susțin cercetătorii.

Pe probele de plastic, mostrele variantei Omicron au supraviețuit în medie 193,5 ore, ceva mai mult de 8 zile. Prin comparație, ceilalți timpi de supraviețuire pe plastic au fost de 56 de ore pentru tulpina originală de COVID, 191,3 ore pentru Alpha, 156,6 ore pentru Beta, 59,3 ore pentru Gamma și 114 ore pentru Delta. Pe probele de piele, Omicron a supraviețuit în medie 21,1 ore. Celelalte variante au avut: 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11 ore pentru Gamma și 16,8 ore pentru Delta., arată webmd.

Studiul a constatat că variantele au avut mai multă rezistență la etanol decât tulpina originală de COVID. Cercetătorii japonezi au recomandat folosirea dezinfectanților: ”Prin urmare, este foarte recomandat ca practicile actuale de control al infecțiilor (igiena mâinilor) să utilizeze dezinfectanți... așa cum a propus Organizația Mondială a Sănătății”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel