OMS: suntem deosebit de îngrijorați de situația epidemiologică din Balcani; ne aflăm în a treia săptămână de creștere

DCMedical Team |
Data publicării:

Directoarea departamentului de situaţii de urgenţă din cadrul OMS Europa, Catherine Smallwood, s-a arătat foarte îngrijorată privind creșterea îmbolnăvirilor COVID din zona Balcanilor.

Numărul de cazuri de COVID din zona Balcanilor crește pentru a treia săptămână consecutiv, iar rata de mortalitate este printre cele mai mari din lume, arată OMS. ”Suntem deosebit de îngrijoraţi de situaţia epidemiologică din Balcani, precum şi din multe alte ţări din Europa Centrală", a declarat Catherine Smallwood, directoarea departamentului de situaţii de urgenţă din cadrul OMS Europe.

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a declarat că ”incidenţa cazurilor îşi continuă tendinţa de creştere şi se deplasează spre est” și că ”ne aflăm în a treia săptămână consecutivă de creştere a cazurilor”. ”Numărul persoanelor care mor de COVID-19 în Europa este mai ridicat astăzi decât era în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reflectă dimensiunea generalizată pe care o are acest virus", a subliniat el.

Acesta a mai precizat că avantajele vaccinării "vor veni", dar aceasta nu ”înlocuieşte măsurile sociale şi de sănătate publică”.

Potrivit reprezentanţilor ţărilor din această regiune, în care a fost inclus şi Israelul, între 1% şi 50% din populaţiile naţionale au fost vaccinate, a subliniat OMS. Potrivit datelor oficiale grupate de AFP, în Uniunea Europeană, 3,6% din populaţie a primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 şi 8,4% din populaţie a primit cel puţin o doză, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel