OMS: Vaccinare antipoliomielită înainte de călătoria în anumite state

Vlad Manolache / 07 aug 2018 / 19:38

OMS recomandă vaccinarea antipoliomielită în cazul unor călătorii în cinci state în care boala nu a fost încă eradicată.

Organizatia Mondială a Sănătătii a emis o recomandare de vaccinare antipoliomielita pentru toate persoanele care intenționează să călătorească în urmatoarele tări: Afganistan, Nigeria, Pakistan, Republica Democratică Congo și Siria.

Vaccinarea, înainte cu patru săptămâni

Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau în cazuri extreme cu cateva zile înaintea călătoriei. Vaccinarea va fi înscrisă în carnetul/format al OMS conform IHR 2005 si va însoți celelalte documente de călătorie.

Ce este poliomielita

Poliomielita este o boală infecționasă acută care se răspândește de obicei pe cale fecal-orală, iar în majoritatea cazurilor infecția cu poliovirus este asimptomatică. Cel mai des afectează copii cu vârsta de cinci ani, iar sinugra modalitate de prevenire este vaccinarea antipoliomielită.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy