Opoidele sintetice, cauza a jumătate din decesele prin supradoza acestor substanțe

Adisa Codruț / 10 oct 2019 / 07:31
Opioide
Opioide

Opoidele sintetice sunt cauza a jumătate din decesele produse din cauza unei supradoze de opoide. Fentanilul este unul din cele mai vândute pe piața neagră din SUA.

Decesele prin supradozaj din SUA atribuite opioidelor sintetice, cum ar fi fentanilul, au crescut de la sub 3.000 în 2013 la aproape 20.000 în 2016, reprezentând jumătate din toate decesele prin supradozaj legate de opioide. Aceste medicamente sunt adesea achiziționate de pe internet, de pe site-uri obscure.

O analiză ce a fost publicată a examinat achizițiile de opioide ale „darknet-ului” din 2014 până în 2016, a constatat că furnizorii au pus prețuri la fentanil în 2014 cu o reducere de 90%, în comparație cu doza echivalentă de heroină (termenul de „darknet” se referă la o alocare rutată a spațiului de adrese IP care nu pot fi descoperit prin mijloace obișnuite).

Preț mai mic cu 50%

Mai mult, prețul cu amănuntul al fentanilului a scăzut cu 50%, până la 0,21 dolari între 2014 și 2016, agravând această diferență. „Până în 2016, o doză letală de fentanil pe darknet a scăzut la sub 2,50 dolari, iar cu prețul în vrac, o doză letală a costat aproximativ 1,00 USD”, a declarat autorul Jacob N. Miller, de la Universitatea din sudul Utah.

Cercetarea a sugerat, de asemenea, că, deși acțiunile legale ale SUA au avut efecte durabile minime în perturbării pieței darknet, acțiunile de reglementare din China destinate să reducă fabricarea fentanilului au coincis cu o stopare a tendinței descendente a prețurilor fentanilului.

Sursa, aici.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy