Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureştiului, dar există o metodologie

Adisa Codruț / 23 noi 2020 / 12:21
Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se dorește carantinarea Bucureștiului, dar aceste decizii se iau conform unor practici la nivel mondial.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se doreşte carantinarea Capitalei, totuși, există o metodologie pentru luarea unei astfel de decizii, pe baza practicilor la nivel mondial.

"Nu ne dorim acest lucru (carantinarea Capitalei - n.r.), în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial. Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă", a precizat Orban, citat de Agepres. El a spus că sunt mai mulţi indicatori în baza cărora se ia decizia de carantinare.

"Există o rată (de infectare - n.r.) stabilită. Am spus că sunt mai mulţi parametri. Nu sunt specialist în astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile după care se iau astfel de decizii", a precizat prim-ministrul.

El a subliniat că decizia carantinării se ia atunci când, în baza analizei făcute de DSP, potrivit metodologiei INSP, se constată necesitatea unui astfel de demers. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy