Orzul, chiar mai sănătos decât ovăzul: are de trei ori mai multe fibre

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Orzul este unul dintre cele mai nutritive cereale integrale
Orzul este unul dintre cele mai nutritive cereale integrale

Fulgii de ovăz sunt deja „vedete” pentru o dietă sănătoasă, dar orzul este chair mai bun, spun specialiștii.

Pe pachetele de fulgi de ovăz se menționează deseori că este „parte a unei diete sănătoase pentru inimă, fibrele solubile din fulgi de ovăz pot ajuta la reducerea colesterolului”. Dar nici orzul nu este departe de asta. De fapt, FDA a aprobat, de asemenea, ceastă mențiune de sănătate și pentru produsele din orz.

De fapt, orzul conține aproximativ de trei ori mai multe fibre pe porție decât ovăzul. Orzul este deosebit de bogat într-un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de beta glucan, care este recunoscut pentru abilitățile sale de scădere a colesterolului. Orzul este, de asemenea, o sursă bună sau excelentă de mai multe vitamine și minerale, spun specialiștii.

Puteți cumpăra orz în două forme: decojit și perlat (arpacaș). Orzul decorticat este procesat minim pentru a îndepărta numai învelișul exterior dur (cocă). Orzul perlat din punct de vedere tehnic nu este considerat din categoria cerealelor integrale, deoarece atât coaja, cât și învelișul exterior al miezului de semințe (tărâțe) sunt îndepărtate în timpul procesării. Cu toate acestea, beta glucanii se găsesc în partea principală a miezului (endosperm), așa că orzul perlat este totuși o alegere sănătoasă.

De culoare maro auriu deschis, orzul decorticat tinde să aibă o textură mai „gumată” și o aromă mai de nuci decât orzul perlat, care este de culoare crem. Puteți folosi fie în supe sau salate de cereale, fie ca înlocuitor pentru orez, asociat cu curry sau legume prăjite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel