Oțetul de cidru de mere, aliat al inimii și glicemiei. Ce alte beneficii mai are

Monika Baciu |
Data publicării:
otetul de cidru de mere - FOTO: Freepick@idealpics
otetul de cidru de mere - FOTO: Freepick@idealpics

Oțetul de cidru de mere are beneficii impresionante pentru sănătate. Poate regla glicemia, îmbunătățește aspectul pielii și scade colesterolul. 

Oțetul de cidru de mere este un tip de oțet făcut din mere coapte, proaspăt zdrobite. Merele sunt fermentate și trecute printr-un proces riguros de dezvoltare a produsului final de oțet. În primul pas, merele zdrobite sunt expuse la drojdie pentru a începe procesul de fermentare alcoolică, iar zaharurile sunt apoi transformate în alcool. În a doua etapă, bacteriile sunt adăugate la soluția de alcool care fermentează în continuare alcoolul și se transformă în acid acetic.

Reglează nivelul zahărului din sânge, stimulează pierderea în greutate, îmbunătățește sănătatea intestinului, scade nivelul colesterolului și îmbunătățește sănătatea pielii, arată Organic Facts.

Oțetul de cidru de mere – valori nutriționale

Oțetul de cidru de mere are doar trei calorii la o lingură (15 grame) și conținut extrem de scăzut de carbohidrați. Conform bazei de date centrale a alimentelor USDA, aceasta conține cantități mici de potasiu, magneziu, fosfor și calciu. Ca suc de mere, acesta poate conține pectină, vitamine B (B1, B2, și B6, biotina, acid folic, niacina, acid pantotenic), și vitamina C.

Acidul acetic este principalul compus activ, responsabil pentru beneficiile sale puternice pentru sănătate, pierderea în greutate este considerată a fi una. Aminoacizii din acest oțet sunt antiseptice și antibiotice eficiente, în timp ce conținutul de acid acetic din oțet poate ajuta la tratamentul diferitelor infecții fungice și bacteriene.

Vezi și: Pneumonia interstiţială atipică, cauze și tratament. Medic: În formele severe de boală este necesară internarea în spital

Previne refluxul gastric

Boala de reflux gastroesofagian, numită și reflux acid, este o afecțiune care apare atunci când există un flux de alimente consumate, din stomac în esofag, provocând simptome precum greață și arsuri la stomac. Dr. Zoe Yeh de la Arizona State University a publicat un studiu în care, a observat că subiecții care au consumat oțet de mere au avut o reducere cu 75% a episodului de reflux acid și o oră întârziere de reflux în comparație cu cei cărora li s-au administrat antiacide.

Ajută la pierderea în greutate

Oțetul de cidru de mere este considerat o terapie excelentă pentru pierderea excesului de greutate. Acesta acționează prin a face organismul să ardă caloriile nedorite și de a stimula metabolismul organismului la nivel optim. Acesta susține controlul apetitului și arderea grăsimilor în organism. Potrivit unui studiu publicat de o echipă de cercetători japonezi în revista Bioscience, Biotechnology și Biochemistry, acidul acetic, care este componenta principală a acestuia, poate ajuta la sprijinirea sindromului metabolic prin reducerea obezității.

Vezi și: Chirurgia, tratamentul în cancerele digestive. Eliza Gangone: Intervențiile laparoscopice și robotice, standard de aur. Sunt sigure, fezabile, cu o sumedenie de avantaje

Reglează glicemia

Potrivit unui raport de cercetare publicat în American Diabetes Association Journal, două linguri de oțet diluat de cidru de mere pot reduce nivelul zahărului din sânge.

De asemenea, poate îmbunătăți semnificativ sensibilitatea la insulină la cei cu rezistență la insulină sau diabet de tip 2. Potrivit unui studiu pe animale, șobolanii diabetici hrăniți cu oțet de cidru de mere timp de patru săptămâni și-au redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii

Oțetul conține acid acetic, împreună cu acidul clorogenic, despre care se crede că ajută în mod eficient la reducerea nivelului de colesterol răuși la creșterea nivelului de colesterol bun, protejând astfel sistemul cardiovascular.

Cercetătorii de la Departamentul de Nutriție de la Harvard School of Public Health au publicat un studiu în American Journal of Clinical Nutrition, care a arătat că femeile care au mâncat sosuri de salată pe bază de oțet (un aport mai mare de acid alfa-linolenic) au avut mai puține șanse de a dezvolta boli de inimă.

Vezi și: Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

Îngrijește pielea

Echilibrarea nivelului pH-ului corpului este imperativă pentru a menține pielea sănătoasă, iar oțetul de cidru de mere poate face minuni pentru pielea ta datorită nivelurilor alcaline moderate. Nivelul pH-ului acestui oțet este similar cu nivelul pH-ului mantalei acidului protector al pielii. O clătire cu oțet de mere poate ajuta la restabilirea strălucirii pielii și restricționează dilatarea porilor pielii.

Cum să îl folosești

Se amestecă o lingură de oțet de cidru de mere cu două cești de apă.

Umeziți o dischetă demanchiantă și utilizați-o pentru a vă șterge fața curată și uscată.

Anecdotic, utilizarea acestui oțet poate ajuta îndepărta bacteriile și celulele moarte ale pielii.

Potrivit unui raport din revista Applied Microbiology and Biotechnology, oțetul de cidru de mere este o combinație de acid lactic, acid citric, acid acetic și acid succinic, toate acestea având potențialul de a descuraja creșterea propionibacterium acnes, care este o bacterie responsabilă pentru creșterea acneei.

Vezi și: Băile cu lapte, secretul antic al Cleopatrei. Care sunt beneficiile și de ce e bine să încerci

Îngrijirea părului

Acest oțet este util în controlul mătreții și echilibrarea nivelului pH-ului scalpului. Puteți încerca, de asemenea, aplicarea două-trei linguri de oțet direct pe scalp și clătiți-l după cinci. Evitați contactul cu ochii pentru a nu-i irita. Acest lucru este considerat de mulți a fi un remediu eficient acasă.

Ajutor în tensiune

Un grup de cercetători din China a publicat un studiu în European Journal of Nutrition, care a arătat că, datorită câtorva mecanisme, oțetul a arătat eficacitate în diminuarea tensiunii arteriale ridicate la șobolani, care este o cauză principală pentru bolile de inimă și problemele renale la om.

Tratează diarea

Conținutul de pectină din oțet ajută la tratarea simptomelor diareei prin formarea de materii fibroase în vrac. Pectina formează, de asemenea, un strat protector care acționează pentru a calma căptușeala colonului. Unii spun că acest tonic minune poate calma diarea în 20 de minute. Deci, două linguri de oțet organic de cidru de mere diluat în apă, de trei ori pe zi, este un remediu potrivit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel