Ouă brune vs. ouă albe: care este diferența și care sunt mai sănătoase

Angela Sabău |
Data publicării:
Ouă
Ouă

Ouăle sunt considerate în general un aliment exrtem de valoros din punct de vedere nutrițional. Sunt destul de versatile, deoarece pot cuprinde toate mesele zilei și pot fi preparate pentru a se potrivi oricărui gust.

Există două tipuri comune de ouă, cele mai închise la culoare sau brune și albe. Unii oameni optează pentru ouă brune, deoarece consideră că acestea sunt organice și, de asemenea, datorită noțiunii comune că varianta maro a oricărui aliment este sănătoasă. Orezul brun, pâinea brună și zahărul brun și altele sunt percepute ca fiind mai sănătoase. Însă dacă vorbim despre ouă, lucrurile sunt mai nunațate puțin.

Iată care sunt diferențele dintre ouăle albe și ouăle brune, potrivit pinkvilla.com:

Culoare

Ouăle albe sunt depuse de găini cu pene albe, în timp ce ouăle maro sunt depuse de găini cu pene maro, cu lobi roșii. Deci, culorile ouălor depind de găină.

Mărimea

O altă diferență este dimensiunea, cele maro sunt puțin mai mari ca mărime.

Gust:

Ambele tipuri au gust diferit, deoarece puii sunt hrăniți cu un alt tip de dietă și afectează gustul ouului.

Disponibilitate:

Ouăle albe sunt ușor disponibile pe piață, deoarece creșterea găinilor cu pene albe este mai ieftină în comparație cu cele maro. Pe de altă parte, puii bruni mănâncă mai mult și sunt scumpi de crescut.

Profil nutrițional:

Potrivit unui raport din NDTV, Tro V. Bui, un membru în știința animalelor la Universitatea Cornell, a dezvăluit că nu există o diferență reală în ceea ce privește valoarea nutrițională între ouăle brune și cele albe. El a adăugat: „Cu toate acestea, ouăle brune au mai mulți acizi grași omega-3, dar diferența este aproape neglijabilă”. Luând în considerare caloriile, proteinele și colesterolul, ambele tipuri au un profil similar.”

Așadar, da, oul maro nu prea are avantaje față de cel alb, când vine vorba de valoarea nutritivă. Așadar, importantă nu este culoarea ouălor, ci calitatea găinilor de la care provin ouăle. Fie că este alb sau maro sau orice culoare (deoarece există mai multe ouă colorate în funcție de găină), asigurați-vă că adăugați ouă în dieta zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel