Ozzy Osbourne, cancer la coloană: E ca și cum mi-aș lua adio. Cum se manifestă boala

Monika Baciu |
Data publicării:
ozzie osbourne - FOTO: Captură YouTube@Ozzy Osbourne
ozzie osbourne - FOTO: Captură YouTube@Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer la coloană. Cum se manifestă boala.

Ozzy Osbourne are cancer la coloană. Ozzy Osbourne a dezvăluit că, în timpul unei recente intervenții chirurgicale pentru a remedia daunele cauzate de o căzătură în 2019, medicii i-au descoperit o tumoare la coloana vertebrală, potrivit Daily Mail.

Ozzie Osbourne, probleme de sănătate

În urmă cu câțiva ani, artistul a fost diagnosticat cu boala Parkinson. Acesta a dezvăluit că a fost surprins de această descoperire și că a avut complicații în urma celei de-a doua operații, rămânând temporar paralizat.

”M-a dărâmat foarte tare. A doua operaţie a mers extrem de prost şi, practic, m-a lăsat infirm. Am crezut că voi fi din nou funcţional după a doua şi a treia, dar la ultima mi-au pus o tijă la coloană.

Au găsit o tumoare la una dintre vertebre, aşa că au fost nevoiţi să o scoată. E destul de greu, iar echilibrul meu este (afectat) total”, a spus Ozzie Osbourne într-un interviu acordat revistei Rolling Stones UK.

Concert de adio

”O iau pas cu pas, iar dacă o să pot cânta din nou, o voi face. Dar e ca şi cum mi-aş lua adio de la cea mai bună relaţie din viaţa mea. La începutul bolii, când nu am mai plecat în turnee, am fost cu adevărat (supărat) pe mine, pe medici şi pe lume. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, mi-am spus că, ei bine, poate că ar trebui să accept asta”, a mai mărturisit Ozzie Osbourne.

Cancerul la coloană, cum se manifestă

FOTO: Freepik

O tumoare spinală este o creștere care se dezvoltă în canalul spinal sau în oasele coloanei vertebrale. O tumoare a măduvei spinării este o  tumoare spinal care începe în interiorul măduvei spinării sau în acoperirea acesteia (dura). 

Tumorile măduvei spinării pot fi clasificate în trei tipuri diferite în funcție de locul în care se află în raport cu membranele protectoare ale măduvei spinării.

Acestea sunt principalele tipuri de tumori intradurale:

Tumori intramedulare: încep în celulele din interiorul măduvei spinării în sine, cum ar fi glioamele, astrocitoamele sau ependimomele.

Tumori extramedulare: cresc fie în membrana care înconjoară măduva spinării, fie în rădăcinile nervoase care se întind de la măduva spinării. Deși nu încep în măduva spinării în sine, aceste tipuri de tumori pot afecta funcția măduvei spinării prin comprimarea acesteia și prin alte probleme. Exemple de tumori extramedulare care pot afecta măduva spinării includ meningioamele, neurofibroamele, schwannoamele și tumori de teacă nervoasă.

Metastaze: Tumori din alte părți ale corpului se pot răspândi (metastaza) în vertebre, în rețeaua de susținere în jurul măduvei spinării sau, în cazuri rare, în măduva spinării însăși.

Tumorile spinale sau creșterile de orice fel pot duce la durere, probleme neurologice și uneori paralizie. O tumoare spinală poate provoca dizabilități permanente.

Tratamentul pentru tumorile spinale poate include intervenție chirurgicală, terapie cu radiații, chimioterapie sau alte medicamente, potrivit Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel