Pacienții cu insuficiență cardiacă, risc URIAȘ de reinternare cu mari COMPLICAȚII

Dana Lascu / 19 feb 2021 / 09:24
Spital
Spital

Mai mult de jumătate dintre pacienții care au fost internați cu insuficiență cardiacă se reîntorc în spital cu probleme și mai grave, în maximum un an. 

Într-o analiză a doarelor medicale a 448 de pacienți cu insuficiență cardiacă care au fost externați dintr-un spital din Suedia, 20,3% dintre pacienți au fost readmiși la spital în termen de 30 de zile, iar 60,9% au fost readmise în termen de 1 an. 

Analiza ESC a insuficienței cardiace a constatat că majoritatea pacienților care au trebuit să fie spitalizați au fost reinternați pentru insuficiență cardiacă.

Pacienții care au fost reinternați au avut o probabilitate mai mare de a avea disfuncții renale, boli pulmonare și boli psihiatrice decât pacienții care nu au fost reinternați.

„Prin vizarea populațiilor cu risc crescut de insuficiență cardiacă și reinternare în spital, și direcționarea intervențiilor adecvate către acești pacienți, multe spitalizări ar trebui prevenite”, au scris autorii studiului (link direct studiu).

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy