Pâinea neagră sau pâinea albă, care este mai sănătoasă: Iată ce spun experții

Angela Sabău |
Data publicării:
Pâine albă, pâine neagră     Sursa foto: pinkvilla.com
Pâine albă, pâine neagră Sursa foto: pinkvilla.com

Despre cât de sănătoasă este pâinea, albă su neagră, s-a discutat intens și încă se mai poartă discuții pe această temă. Iată ce spun experții.

Pâinea este un aliment folosit în întreaga lume. Există diferite tipuri de pâine, dar cele mai des folosite sunt pâinea neagră și pâinea albă. Dieteticianul Ruchhi Parmar afirmă că pâinea albă conține mai multe calorii în comparație cu pâinea neagră.

Diferență în ceea ce privește nutrienții

Pâinea este un produs alimentar copt, care este făcut din făină și a fost umezit, frământat și fermentat. Deși diferența în ce priește caloriile nu este majoră, într-adevăr, există o diferență uriașă în nutrienți. Când vine vorba de nutrienți, pâinea neagră are cu siguranță mai mulți nutrienți decât pâinea albă. Pâinea neagră este făcută din părțile boabelor de grâu: tărâțe, endosperm și germeni, deci este de culoare maronie. În timp ce pâinea albă este făcută din endospermul boabelor de grâu, care îi conferă culoarea albă caracteristică.

Totul despre pâinea neagră

De asemenea, pâinea poate fi făcută din făina integrală de grâu, adică boabele de grâu nu sunt procesate pentru a îndepărta tărâțele și germenii. Este mai hrănitoare, deoarece conține mai multe fibre și substanțe nutritive decât pâinea albă, deoarece este făcută din făină integrală de grâu. De asemenea, pâinea neagră este bogată în fibre în comparație cu pâinea albă. Pâinea neagră conține mai multă vitamina B-6 și E, magneziu, acid folic, zinc, cupru și mangan. Pâinea neagră este cu siguranță mai sănătoasă și mai completă în ceea ce privește nutriția și caloriile. Valorile nutriționale ale pâinii brune se potrivesc adulților și persoanelor care se concentrează pe pierderea în greutate.

Tot ce trebuie să știi despre pâinea albă

Pâinea albă este făcută din făina de grâu rafinată, boabele de grâu sunt procesate pentru a îndepărta tărâțele și germenii. Pâinea albă conține făină de grâu care este albită cu substanțe chimice pentru a face culoarea pâinii mai albă. De asemenea, în pâinea albă se adaugă amidon rafinat. Pâinea albă are un conținut scăzut de fibre în comparație cu pâinea neagră.

Citiți întotdeauna eticheta

O modalitate de a identifica dacă pâinea pe care o consumi este sănătoasă sau nu este verificarea etichetei. Pur și simplu verificați ingredientele indicate pe pachet. Dacă există caramel prezent, înseamnă că pâinea este pur și simplu colorată cu caramel. Dacă „grâul integral” este prezent în ingrediente, înseamnă că are germeni și tărâțe de boabe de grâu. Așadar, alegeți pâinea cea mai bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel