Pandemia Covid-19 și accesul la medicamente. Ce se întâmplă cu pacienții diabetici

EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Prof. dr. Gabriela Radulian a vorbit în cadrul interviului de la DCNews și DCMedical despre accesul pacienților diabetici la medicamente în acest moment dar și despre ce se poate întâmpla în cazul în care efectele pandemiei de coronavirus vor influența firmele farmaceutice și de distribuție.

 

Prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu" din București, spune că în acest moment nu sunt probleme în ceea ce privește accesul la medicamente pentru pacienții cu diabet zaharat.

"La momentul actual nu există date care să ne sugereze un pericol imediat. Ce se poate întâmpla pe parcursul următoarelor luni, este greu de spus.
Ceea ce este important și ceea ce vreau să afle toți pacienții cu diabet zaharat, există, în acest moment, medicația necesară disponibilă, mă refer fie la tratamentul insulinic, fie la medicația orală sau la tratamentul non-insulinic injectabil.
Nu trebuie să intrăm în panică, trebuie să fim calmi și totodată să acționăm cu luciditate. Nu trebuie să generăm practic un sentiment de frustrare, de lipsa lipsa accesibilității la aceste molecule.

Pot exista distorsiuni în ceea ce privește importul sau lucruri care țin strict de firmele farmaceutice sau de sistemul de distribuție, dar aceste lucruri nu depind de noi, medicii. Aceste probleme sunt legate de sistem, dar noi trebuie să ne luăm măsuile necesare, astfel încât să nu avem niciun fel de tratament care să nu fie accesibil pacientului cu diabet zaharat.

Este foarte important pentru evoluția lor, în condițiile în care, un control metabolic precar, prin lipsa unor anume medicații, se poate asocia, bineînțeles, cu riscul apariției complicațiilor cronice atât de redutabile. Fie că vorbim de complicații oculare, renale, să nu mai spunem de ceea ce înseamnă neuropatia diabetică, implicit riscul de amputație", a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel