Papa Francisc, diagnostic: Sunt încă în viaţă!

Papa Francisc - Foto: Agerpres
Papa Francisc - Foto: Agerpres

Papa Francisc a făcut anunțul despre diagnosticul său. "După cum puteţi să vedeţi, sunt încă în viaţă!"

Papa Francisc a anunţat joi că suferă de o formă foarte infecţioasă şi acută de bronşită.

Bronșita acută este o afecțiune inflamatorie a bronhiilor, care sunt căile aeriene principale din plămâni. Această condiție este de obicei cauzată de infecții virale, deși în unele cazuri poate fi provocată și de bacterii. Bronșita acută este frecvent asociată cu răcelile sau gripa și se manifestă prin tuse productivă (cu expectorație), dificultăți de respirație, durere în piept și uneori febră.

Acest diagnostic l-a împiedicat pe Papa Francisc să meargă la Dubai, acolo unde ar fi trebuit să participe la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP28).

Simptomele bronșitei acute pot apărea brusc și de obicei durează câteva zile sau săptămâni. Tusea poate persista mai mult timp, chiar după ce infecția a fost eradicată. Este important de menționat că bronșita acută este diferită de bronșita cronică, care este o formă de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și este mai des asociată cu fumatul.

Suveranul pontif, care va împlini vârsta de 87 de ani în luna decembrie, s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de probleme de sănătate care au implicat internări în spital, cea mai recentă internare fiind în luna iunie a acestui an.

Cu toate acestea, deși starea sa de sănătate stârnește îngrijorări, Papa Francisc continuă să lucreze şi să se întâlnească cu oamenii.

"După cum puteţi să vedeţi, sunt încă în viaţă!", a declarat Papa Francisc în timpul unei audienţe la un seminar despre sănătate şi etică, potrivit Reuters.

"Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald şi treci de la căldură la aer condiţionat şi nu este bine pentru această situaţie bronşică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronşită foarte acută, infecţioasă", a mai spus Papa Francisc.

Ce presupune tratamentul pentru bronșită acută

Mai mult, Papa Francisc a spus că nu a avut febră, dar la îndrumarea strică a medicului a luat antibiotice.

Tratamentul pentru bronșita acută se concentrează în principal pe ameliorarea simptomelor. Odihna, hidratarea corespunzătoare și utilizarea unor remedii pentru tuse pot ajuta. În cazurile în care bronșita este cauzată de o infecție bacteriană, medicul poate prescrie antibiotice. Cu toate acestea, antibioticele nu sunt eficiente în cazul infecțiilor virale, care sunt cauza majoritară a bronșitei acute.

Prevenția bronșitei acute include menținerea unei bune igiene, în special spălarea frecventă a mâinilor, și evitarea expunerii la virusuri și bacterii.

Vaccinarea anuală împotriva gripei poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta bronșită acută, deoarece gripa este una dintre principalele cauze ale acestei afecțiuni.

În timpul unei alte audienţe cu mai mulți teologi, Papa Francisc a declarat: "Rugaţi-vă pentru mine. Rugaţi-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această sarcină a mea nu este uşoară. Vă mulţumesc!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel