Părul permanent, adaptat tehnicilor actuale. Cum îți afectează această coafură podoaba capilară

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
parul permanent - FOTO: Freepik@halayalex
parul permanent - FOTO: Freepik@halayalex

Părul permanent încă este utilizat de mai multe doamne. Mai mult, această tehnică a fost adaptată, iar coafurile pot fi moderne.

Părul permanent stufos  din anii '80 s-ar putea să nu mai fie la modă, dar există o mulțime de permanente moderne care sunt chiar superbe. În zilele noastre, poți să-ți faci un permanent în valuri de plajă fără efort sau chiar să faci să pară că tocmai te-ai aranjat la salonul de coafură tot timpul.

Permanentul funcționează prin utilizarea substanțelor chimice pentru a schimba textura părului, creând fie valuri, fie bucle. În mod tradițional, un stilist va înfășura părul în tije înainte de a pune loțiune de permanent pentru a fixa buclele. După ce lasă loțiunea să se așeze, stiliștii o clătesc, usucă părul cât mai mult posibil și folosesc un neutralizator pentru a opri procesul de permanentizare.

Dar noile formule și tehnici dau o revigorare permanentelor: în loc să folosească tije pentru a vă ondula buclele, stiliștii ar putea folosi diferite materiale pentru a vă ajuta să prindeți valul perfect.

Hairstylistul Anthony Cole a explicat tot ceea ce trebuie să știm despre permanentul modern, de la ce să te aștepți înainte de a te duce la îngrijirea buclelor tale.

Vezi și: Hemofobia sau de ce ne este frică de sânge. De ce ne ia cu amețeli sau transpirații reci când vedem sângele

Ce este diferit la permanentele moderne?

Totul ține de tehnică. În mod tradițional, stilistii folosesc tije de plastic pentru permanenta pe tot capul clientului, dar ”când fac permanentul astăzi, în loc să folosesc o tijă tradițională, uneori folosesc țesături, sau poți face o ondulație cu degetul, sau role”, spune Cole, potrivit Good House Keeping

Aceste noi tehnici creează diferite tipuri de bucle, de la bucle spiralate la părul ondulat. Cole spune că femeile din ziua de azi își fac de obicei permanent pentru a-și pune în valoare textura naturală, fie că este vorba de o buclă în formă de S.

Permanentizarea modernă provoacă deteriorarea părului?

Există o preconcepție conform căreia permanentul te va lăsa cu părul prea procesat și deteriorat, dar dacă este făcut corect, un permanent ar trebui să te lase nevătămată.

”Făcându-ți singur permanentul, cu siguranță poți provoca daune”, spune Cole, dar ”dacă îl faci în mod profesionist, nu ar trebui să existe daune”.

Asta nu înseamnă că toate permanentele sunt la fel. Toată lumea își poate face un permanent, dar dacă ai șuvițe sau părul luminat, permanentul poate fi mai complicat.

”Dacă aș folosi un permanent pentru părul vopsit pe părul nevopsit, probabil că nu ar funcționa. ”Există acum permanente care sunt structurate astfel încât să poată face ambele”, spune Cole.

Vezi și: Dan Reynolds, solistul trupei Imagine Dragons, diagnosticat cu două boli incurabile: Nu mai căutați pe Google. Nu am vorbit niciodată. Mi-e jenă

Cât durează un permanent

În primul rând, atunci când vă decideți să vă faceți un permanent, ar trebui să vă pregătiți să stați la salon timp de cel puțin două ore și jumătate. După ce îți faci un permanent, cât durează acesta depinde în principal de cât de lung este părul tău. Pentru părul scurt, tăiat des, ”pot dura cel puțin trei-patru luni”, spune Cole.

”Am clienți cu părul foarte lung, iar când le cresc rădăcinile, le place și mai mult. Rădăcinile cad pe cap și apoi au doar valul la vârfuri. Asta poate dura de la șase luni la opt luni”, a mai spus Cole.

Vezi și: Când se recomandă infiltrațiile. Alin Pandea: Se făceau în urmă cu zeci de ani

Cum ar trebui să vă aranjați și să îngrijiți un permanent

Cel mai bun mod pentru ca noile tale bucle să strălucească este să lași părul să se usuce la aer în cea mai mare parte, apoi să folosești un difuzor, potrivit lui Cole. Dacă doriți cu adevărat să vă puneți în valoare valurile, puteți folosi și o baghetă ondulatoare.

Există, de asemenea, câteva trucuri care pot face ca permanentul tău să arate cât mai bine pentru cât mai mult timp posibil. Acum că părul tău este creț, trebuie să începi să folosești produse care sunt formulate special pentru părul creț sau ondulat. Cole sugerează produse care promovează flexibilitatea, hidratarea și elasticitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel