Pasta de dinți, multifuncțională: 7 întrebuințări diferite de cea pentru care a fost creată

DCMedical Team |
Data publicării:
Igienă dentară
Igienă dentară

Cu toții folosim pastă de dinți pentru a ne spăla pe dinți, dar puțini știu că există și alte întrebuințări ale acestui produs.

Pasta de dinți este un alt produs cu mai multe întrebuințări decât cred cei mai mulți oameni. Iată o listă cu 7 astfel de utilizări:

Faceți din nou bijuteriile să strălucească. Bijuteriile cu pietre prețioase pot fi făcute să strălucească din nou dacă le spălați cu o periuță de dinți moale și un pic de pastă de dinți. Puteți folosi acest truc și pentru bijuteriile de argint. După aceea, clătiți bijuteriile cu apă și lăsați-le să se usuce.

Scăpați de coșuri sau de mușcăturile de țânțari. Dacă frecați cu un pic de pastă de dinți pe o mușcătură de țânțar sau un cos înainte de culcare și o lăsați acolo toată noaptea, veți observa o mare diferență în dimineața următoare. Vor deveni mult mai mici. Nu uitați să clătiți locul în cauză cu puțină apă călduță a doua zi dimineață.

Îndepărtați reziduurile de vopsea din păr. Poate că tocmai v-ați vopsit părul, dar mai există un pic de reziduuri de vopsea lăsate lângă linia părului. Poate fi dificil să scăpați de acest lucru, dar puteți folosi puțină de pastă de dinți. Pur și simplu îl veți peria și nu vor mai rămâne reziduuri după aceea.

Îndepărtați petele de pe covor. Se întâmplă deseori să vărsăm ceva pe covor. Majoritatea petelor pot fi îndepărtate cu un pic de pastă de dinți, o cârpă curată și puțină apă călduță. Nu este nevoie să ieșiți să cumpărați produse de curățat scumpe pentru covoare sau să aduceți un profesionist să-l curețe.

Scoateți urmele de creion de pe perete. Copiii au uneori tendința oarecum enervantă de a-și folosi creioanele de colorat pe pereți în loc de hârtie. Rezultatul? Un perete acoperit cu urme de creion. Le puteți îndepărta cu ușurință, frecându-le cu o perie și o pastă de dinți. Pasta rămasă poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă.

Faceți din nou adidașii albi. Este, fără îndoială, o problemă binecunoscută: adidașii albi se murdăresc și se fac gri după ceva timp. Puteți curăța marginile și tălpile adidașilor albi, frecându-le cu pastă de dinți și apoi îndepărtându-o din nou cu o cârpă moale și umedă.

Împrospătați-vă mâinile. Săpunul funcționează împotriva multor lucruri, dar nu se potrivește cu ceapa sau usturoiul. După tăierea usturoiului sau a cepei, mâinile vor mirosi destul de rău, deoarece sucurile acestor alimente se îmbibă în pielea mâinilor și mirosul poate ți să persiste ore întregi după aceea! Din fericire, această problemă poate fi rezolvată foarte ușor prin spălarea mâinilor cu niște pastă de dinți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel