Pelerinaj în pandemie. Ministrul Sănătății la Iași: Dăm aceleași sfaturi

Adisa Codruț / 04 oct 2020 / 12:01
Coronavirus  FOTO: Pixabay
Coronavirus FOTO: Pixabay

Ministrul Sănătății a declarat la Iași că pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva nu va fi la fel ca în alți ani.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că manifestările de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, din Iași, nu vor mai fi organizate ca în ceilalţi ani, din cauza pandemiei de COVID-19.

"Fiecare activitate este reglementată de anumite norme şi trebuie să le respectăm. La începutul acestei pandemii spuneam că nu vom avea un an normal ca în ceilalţi ani. Nu am avut sărbători pascale la fel ca în ceilalţi ani, nu am avut Rusalii, nu am avut concedii, nu am avut început de an şcolar. Deci nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani. Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital. Acolo avem nişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci putem şi noi, ca sistem medical, să respirăm", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a îndemnat pelerinii să poarte măști, să respecte distanţarea fizică şi să evite locurile aglomerate. "Dăm aceleaşi sfaturi pe care le dăm de la începutul acestei pandemii. Portul măştii, distanţare, dezinfectant şi, în acelaşi timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Evităm acele locuri în măsura în care putem să păstrăm nişte precauţii", a spus Tătaru.


Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy