Pelerinaj în pandemie. Ministrul Sănătății la Iași: Dăm aceleași sfaturi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus  FOTO: Pixabay
Coronavirus FOTO: Pixabay

Ministrul Sănătății a declarat la Iași că pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva nu va fi la fel ca în alți ani.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că manifestările de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, din Iași, nu vor mai fi organizate ca în ceilalţi ani, din cauza pandemiei de COVID-19.

"Fiecare activitate este reglementată de anumite norme şi trebuie să le respectăm. La începutul acestei pandemii spuneam că nu vom avea un an normal ca în ceilalţi ani. Nu am avut sărbători pascale la fel ca în ceilalţi ani, nu am avut Rusalii, nu am avut concedii, nu am avut început de an şcolar. Deci nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani. Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital. Acolo avem nişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci putem şi noi, ca sistem medical, să respirăm", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a îndemnat pelerinii să poarte măști, să respecte distanţarea fizică şi să evite locurile aglomerate. "Dăm aceleaşi sfaturi pe care le dăm de la începutul acestei pandemii. Portul măştii, distanţare, dezinfectant şi, în acelaşi timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Evităm acele locuri în măsura în care putem să păstrăm nişte precauţii", a spus Tătaru.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel