Pensionarii pe caz de boală care trebuie să facă revizuirea dosarelor, coronavirus. ANUNȚ IMPORTANT

Dana Lascu / 14 apr 2020 / 22:57
documente
documente

Răspuns oficial pentru pensionarii pe caz de boală care ar trebui să treacă acum prin revizuirea dosarului, iată ce se întâmplă cu ei din cauza pandemiei cu coronavirus: 

Un cititor al DC Medical ne-a cerut să aflăm de la autorități ce fac pensionari pe caz de boală dacă au nevoie de reevaluarea dosarului medical in aceasta perioada? Se prelungește automat?

Grupul de Comunicare Strategică a explicat, la solicitarea DC Medical, ce se întâmplă în astfel de cazuri: 

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a luat deja în considerare acest aspect.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate a fost suspendată începând cu data de 16 martie 2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizați nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale.

„Asigurăm pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată. În aceste condiții, conducerea caselor județene de pensii și medicii de expertiză medicală vor întreprinde toate demersurile necesare în vederea respectării acestei măsuri și a informării pensionarilor de invaliditate asupra celor dispuse”, a anunțat Laurențiu Țenț, președintele CNPP. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy