Urmărește dezbaterea live

Personalul medical, afectat de burnout. Manager: nu am putut să ne luăm prea multe zile libere

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Cristian Oancea, noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. Foto: Facebook
Dr Cristian Oancea, noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. Foto: Facebook

Mai mult de jumătate dintre angajații Spitalului Victor Babeș Timișoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout, a anunțat, luni, managerul Cristian Oancea.

Peste 50% dintre angajații Spitalului Victor Babeș din Timișoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout (stres și epuizare fizică), spune managerul unității amintite, Cristian Oancea, într-un comunicat de presă. 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

67,16% dintre angajaţii spitalului au declarat că au un grad ridicat de stres, iar 64,22% resimt îngrijorare, faptul că niciodată nu au timp pentru ei, oboseală şi lipsa odihnei. Un semnal de alarmă este legat de faptul că, în urma cercetării, s-a constatat o creştere a anxietăţii personalului unităţii medicale, care a ajuns la 34,80%.

„Studiul a arătat ceea ce, din păcate, am bănuit în momentul în care, împreună cu colegii mei, am decis să realizăm acest proiect, unic de altfel în România. Un grad ridicat de epuizare profesională, dar şi personală. Ceea ce lasă urme adânci. Noi nu am putut să ne luăm prea multe zile libere în ultimul an, pentru că era nevoie de fiecare dintre noi. Cum să fi plecat când secţiile erau pline, când oamenii erau în suferinţă? Ne-a marcat fiecare etapă a acestei pandemii. Nu mai vorbim de gradul ridicat de afectare a calităţii vieţii care, însă, nu este doar în spital, ci fiecare dintre noi îl simte. Studiul va fi transmis Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că poate fi aplicat la orice altă unitate sanitară aflată în lupta anti-COVID", a mai explicat Cristian Oancea, arată realitatea.net.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel