Peste 20 e persoane din Botoșani, dependente de aparatură medicală

Adisa Codruț / 18 noi 2019 / 14:04
Aparatură medicală
Aparatură medicală

Peste 20 de persoane din Botoșani sunt dependente de aparatură medicală. Acestea sunt prioritare la alimentarea cu energie electrică.

Peste 20 de persoane din judeţul Botoşani duc o viaţă dependentă de aparatele medicale, care, la rândul lor, necesită alimentarea în permanenţă cu energie electrică, arată un raport întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit documentului, "numărul clienţilor vulnerabili, persoane a căror viaţă depinde de aparatele medicale alimentate cu energie electrică, este de 22 de persoane".

Oficialii furnizorului de energie electrică din judeţul Botoşani, Delgaz Grid, susţin că persoanele respective sunt cele care suferă de afecţiuni respiratorii şi care peste 50% din timpul zilei sunt conectate la aparate medicale care le furnizează oxigen. Calitatea de "consumator vulnerabil" este obţinută pe baza unei cereri depuse la furnizorul de electricitate, dar şi a documentelor medicale eliberate de autorităţile sanitare, notează agerpres.ro.

"Persoanele respective depun acte la noi. Automat, li se face un contract de consumator vulnerabil. Consumator vulnerabil înseamnă că el 24 de ore din 24 trebuie să aibă alimentare cu energie electrică. Noi, celor 22 de persoane vulnerabile le-am dus o sursă de alimentare cu energie electrică. În caz de o avarie, linia respectivă, localitatea respectivă, persoana respectivă are prioritate zero", a afirmat şeful Centrului operaţiuni reţea al Delgaz Grid, Ovidiu Ciripan.

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Carmen Nicolau, susţine că în Botoşani există câteva mii de bolnavi care au beneficiat de decontarea aparatelor de oxigen.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy