Care e pijamaua ideală care te scapă de insomnie. Ce material să alegi și ce boli tratează pijamaua pe care o porți

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
pijamalele - FOTO: Freepick
pijamalele - FOTO: Freepick

Pijamalele sunt resposabile de calitatea somnului. Cum să îți alegi pijamalele în funcție de material și de anotimp.

Pijamalele ne pot influența calitatea somnului, dar și sănătatea. Un raport recent al Centrului pentru Controlul Bolilor estimează că 50 până la 70 de milioane de adulți americani suferă din cauza lipsei somnului și de sindromul de veghe.

Somnul de slabă calitate, efect asupra sănătății

Somnul este primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când te simți presat. Din păcate, cei mai mulți dintre noi văd somnul ca pe un lux. Cu toate acestea, există consecințe pe termen lung asupra sănătății ale somnului insuficient sau de slabă calitate. În cele din urmă, aceste consecințe vă pot afecta timpul și productivitatea generală.

Potrivit NCBI, somnul de slabă calitate are efecte majore asupra sănătății, inclusiv afecțiuni medicale cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, și bolile cardiovasculare. În timp ce aceste condiții se pot dezvolta pe o perioadă lungă de timp din cauza unor factori cum ar fi lipsa de exercițiu, genetică și alimentația necorespunzătoare, ele sunt, de asemenea, legate de calitatea slabă și de somnul insuficient.

Prin urmare, este de la sine înțeles că un somn bun este un factor important în sănătatea și bunăstarea noastră generală, arată Pajamas for Peace. Deși dormitul bine nu este o garanție a sănătății, somnul ajută la menținerea majorității funcțiilor vitale.

Vezi și: Cum să îți usuci părul corect. Greșeala pe care o faci mereu, care duce la căderea părului

Pijamalele influențează calitatea somnului

La fel ca și cum te îmbraci pentru treburile tale de zi, este important să te îmbraci corect atunci când mergi la culcare în fiecare seară, mai ales că ceea ce porți face diferența în ceea ce privește calitatea somnului și sănătatea ta generală.

Pijamalele îmbunătățesc starea de spirit și sănătatea

Adoptarea unui stil de viață sănătos nu implică doar o alimentație corectă, exerciții fizice și reducerea situațiilor stresante. De asemenea, înseamnă să te simți bine atât în interior, cât și în exterior. Majoritatea dintre noi cred că a fi sănătos implică obiceiuri care schimbă viața, dar poate fi la fel de simplu și atunci când dormi. O pereche de pijamale potrivite îți pot influența calitatea somnului.

Vezi și: Khosta-2, noul virus mortal, similar cu COVID, descoperit în Rusia. Avertisment: Poate urma o nouă pandemie, e rezistent la anticorpi. Virusuri rusești ciudate

Pijamalele, responsabile de menținerea căldurii corporale

Deși unii oameni de știință recomandă dormitul în nud, pijamalele au mai multe beneficii, cum ar fi menținerea corpului cald. Pijamalele îţi acoperă complet picioarele şi te de frig pe tot parcursul nopţii. În timp ce puteți lua în considerare adăugarea unei pături în timpul sezonului rece de iarnă, având pijamale calde în timpul nopților reci este o modalitate mai eficientă de a vă menține căldura corpului.

Pijamalele pot preveni anumite boli

Purtarea pijamalelor pe timp de noapte scade riscul de a face o răceală sau gripă. În cazul în care îți cad accidental păturile în timp ce dormi sau partenerul tău le ”fură”, vei avea parte de o răceală. Într-o astfel de situație, este posibil să nu vă treziți imediat pentru a vă acoperi corpul. Dar dacă aveți pijamalele pe voi, atunci nu va trebui să vă faceți griji. Dacă ești descoperit în timp ce dormi, într-o cameră răcoroasă, cel mai probabil vei răci.

Vezi și: 5 vitamine benefice pentru îmbunătățirea circulației sângelui

Pijamalele, barieră împotriva unor bacterii

În timp ce un somn bun te ajută să te reîncarci pentru activitățile de a doua zi, pielea ta produce, de asemenea, celulele moarte și se reînnoiește. Corpul tău elimină celulele moarte ale pielii pline de microorganisme într-un ritm foarte mare. Deși este posibil să nu fie dăunătoare, ele pot provoca probleme dacă ajung în locul greșit.

Când dormi în pijamale, cea mai mare parte a pielii moarte și a bacteriilor va ajunge în ținuta ta, și nu pe cearșafurile patului. Îmbrăcămintea ta de dormit acționează ca o barieră între corpul tău și cearșafurile de pat. Prin urmare, trebuie să vă spălați pijamale în mod corespunzător și în mod regulat. Potrivit Medical Daily, dacă nu vă spălați pijamale în mod corespunzător și în mod regulat, este posibil să fiți susceptibil la cistită, dar și alte infecții ale pielii.

Vezi și: Dormitul pe spate, riscuri. Cum trebuie să stai corect, dacă dormi pe spate. Florin Govor: Asta reduce la jumătate presiunea de pe coloană

Pijamalele oferă un sentiment de confort

Pentru a obține un somn bun, trebuie să vă simțiți confortabil înainte de a merge la culcare. Fiind îmbrăcați confortabil vă va ajuta să intrați într-un somn profund rapid. Puteți să optați pentru o pereche frumoasă de pijamale din materialul potrivit pentru pielea corpului. Luați în considerare aceste opțiuni atunci când alegeți materialul și țesătura potrivită.

Pijamalele, ce materiale sunt indicate

Pijamale ușoare din bumbac: Aceste tipuri de pijamale sunt fabricate dintr-un material moale și respirabil și sunt opțiunea perfectă atunci când vă petreceți nopțile în zone cu temperaturi mai ridicate. Aceste pijamale sunt, de asemenea, ideale pentru copii, deoarece țesătura este moale, durabilă și elastică pentru o mișcare ușoară.

Vezi și: Alimentul mâncat zilnic de români care duce la Alzheimer. Dr. Stroescu: E dușmanul sănătății. Hai să punem regulă! De azi înainte nu-l mai mâncăm

Pijamale de flanel: Aceste pijamale sunt o opțiune excelentă pentru zonele mai reci sau în timpul nopților reci. Te vei bucura de ţesătură caldă şi groasă a pijamalelor.

Mătase: Pijamalele de mătase sunt moi, puternice și bine izolate, ceea ce le face calde, respirabile și eficiente în prevenirea supraîncălzirii.

Tricotaje. Aceste pijamale sunt calde, moi și confortabile, ceea ce le face o opțiune potrivită pentru întreaga familie. Țesătura tricotată este întinsă

Deși nu trebuie să vă faceți griji cu privire la modul în care arată pijamale atât timp cât sunt confortabile, acest scenariu este aplicabil numai dacă dormiți singuri. Ţine cont de faptul că pijamalele tale afectează în mod direct calitatea somnului tău. De fapt, studiile au dovedit că somnul de calitate face creierul mai clar, stimulează starea de spirit și face inima mai sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel