Piperul alb: beneficiile nebănuite pe care le aduce sănătății

Angela Sabău |
Data publicării:
Piperul alb    Foto: pixabay.com
Piperul alb Foto: pixabay.com

Piperul alb ajută inclusiv la slăbit sau probleme digestive ori diabet, potrivit specialiștilor.

Piperul alb este unul dintre condimentele care aduc numeroase beneficii pentru sănătate, consumat în cantități moderate.

Pieprul alb, precum cel negru, provine din același arbust, dar are mai multe beneficii în comparație cu cel negru. Piperul alb nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar ajută și la probleme digestive, probleme dentare, vindecarea diabetului, dureri de cap minore, tuse și răceală. Piperul alb aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Odată cu iernile aici, răceala și tusea devin comune și dacă vrei să adaugi un ingredient natural în alimentație ca remediu, atunci ar trebui să luați în calcul piper alb.

Ajută la durere:

Piperul alb are capsaicina, o substanță care generează căldură. Această proprietate a pieprului este utilizată prin utilizarea acestuia în geluri și spray-uri pentru ameliorarea durerii. Capsaicina, atunci când este utilizată, generează căldură în zona afectată, din cauza căreia durerea tinde să se diminueze.

Ajută la pierderea în greutate:

După cum am menționat mai devreme Ccapsaicina ajută la arderea grăsimilor din interiorul corpului și astfel ajută la pierderea în greutate. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicamentelor și soluțiilor de slăbire conțin capsaicină.

Exfoliant pentru piele:

Piperul alb măcinat funcționează ca un exfoliant excelent și ajută la îndepărtarea pielii moarte. Are antioxidanți precum flavonoidele și vitaminele, care îmbunătățesc circulația sângelui, oferind pielii un aspect mai tânăr și radiant.

Întărește oasele:

Piperul alb este plin de minerale precum magneziu, cupru și mangan, care ajută la creșterea rezistenței osoase, în special pentru femeile de peste 40 de ani ale căror oase tind să devină mai slabe odată cu vârsta.

Controlează tensiunea arterială:

Piperul alb este bogat în flavonoide, iar vitaminele C și A, ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control. Persoanele cu hipertensiune arterială trebuie să ia în considerare adăugarea de piper alb în dieta lor zilnică.

Ajută o digestie mai bună:

Piperul alb are proprietăți carminative, care împiedică formarea gazelor în intestine. Ajută la creșterea secreției de clorhidric din stomac, ceea ce ajută la o digestie lină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel