Piscină și hidromasaj la hoteluri, posibil risc pentru sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Terapie cu apă caldă
Terapie cu apă caldă

Poate ar fi bine să vă luați măsuri de precauție dacă intenționați să înotați sau să utilizați un baie caldă în cada de hidromasaj la hotelul la care stați zilele acestea sau în următoarea vacanță.

Datele publicate pe 18 mai 2018 în Raportul săptămânal privind morbiditatea și mortalitatea, CDC (Centrul american pentru Controlul Bolilor ) arată că aceste atracții sunt „puncte fierbinți" pentru bolile transmise prin apă. De fapt, o treime din focarele de astfel de boli apărute între anii 2000 și 2014 au fost declanșate la piscinele hotelului sau de celebrele jacuzzi fierbinți.

Cei trei principali vinovați care cauzează infecții la înotătorii și utilizatorii de jacuzzi sunt Cryptosporidium, Pseudomonas și Legionella.

Conform datelor CDC, mai mult de jumătate dintre focare au fost cauzate de paraziți Cryptosporidium, care se răspândesc în mod obișnuit atunci când cineva consumă apă contaminată de un înotător bolnav cu diaree.

Legionella și bacteria Pseudomonas, care au provocat 16% și, respectiv, 13% dintre focare, provoacă pneumonie, boală asemănătoare gripei, urechea înotătorului sau o erupție cutanată. Oricare dintre aceste condiții poate șterge rapid distracția din orice călătorie.

Cum evitați îmbolnăvirea

Dar, în unele cazuri, aceste boli transmise prin apă pot fi evitate, notează experții de la Harvard Health Publishing. Iată trei reguli simple despre cum vă puteți proteja pe dvs. și pe ceilalți, de infecție:

- Nu intrați în apă dacă sunteți bolnav.

- Asigurați-vă că piscina sau cada de hidromasaj (jacuzzi) pe care o utilizați este bine întreținută și a trecut inspecțiile corespunzătoare.

- Evitați înghițirea apei ori de câte ori este posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel