Placenta, barieră protectoare împotriva COVID. Studiu

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Gravida
Gravida

Cercetătorii susțin că, în perioada sarcinii, placenta are un rol protector împotriva infecției COVID. Studii pe 37 de gravide confirmă concluzia oamenilor de știință.

Placenta protejează împotriva infecției COVID, este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Hospital Universitario Vall d'Hebron (VHIO) din Barcelona (Spania), de la Ospedale Maggiore Policlinico din Milano (Italia) şi de la Universitatea din Basel (Elveţia). Studiul lor, publicat de revista The Journal of Clinical Investigation, a analizat impactul noului coronavirus asupra fiziopatologiei placentei şi consecinţele sale asupra nou-născutului.

Cercetătorii au făcut o analiză clinică, morfologică şi moleculară în rândul a 37 de femei însărcinate care au născut în primul val al pandemiei din Italia, dintre care 21 bolnave de COVID-19 și s-a observat că, deşi virusul ar fi putut infecta placenta, nu s-au găsit evidenţe de transmitere a bolii la nou-născuţi. ”Am constatat că deşi virusul poate infecta placenta, în niciunul dintre cazuri nu s-a produs o transmitere verticală de la mamă la nou-născut, fapt ce arată că placenta poate fi o barieră eficace împotriva virusului", a declarat şeful grupului de Oncologie Molecular din cadrul VHIO, Paolo Nuciforo, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au subliniat că atunci când încărcătura virală din placentă este foarte ridicată, chiar dacă această acţionează ca o barieră, placenta poate fi afectată sever şi influenţa dezvoltarea nou-născutului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel