Planta banală, considerată "ibuprofenul" natural: Persoana bolnavă, masată cu frunzele. Benefică în Parkinson, diabet și cancer

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Planta banala considerata ibuprofenul natural - Foto: Pexels @Alesia Kozik
Planta banala considerata ibuprofenul natural - Foto: Pexels @Alesia Kozik

Care e planta banală considerată noul Ibuprofen natural. Ce au descoperit cercetătorii și ce boli poate trata.

Potrivit unui studiu, o planta care crește în curțile locuitorilor din Samoa ar putea fi la fel de eficientă ca ibuprofenul și ar putea reduce inflamațiile. Mai mult, ea ar putea fi folosită pentru a trata boli precum Parkinson, cancer, diabet sau boli cardiovasculare.

Este vorba despre frunzele plantei psychotria insularum, cunoscută sub numele de matalafi.

Boala Parkinson: simptome și tratament. Este recomandată psihoterapia

Această plantă a fost folosită în medicina tradițională pentru a trata inflamațiile asociate cu febra, durerile corporale, umflăturile și infecțiile respiratorii.

Deși inițial au fost sceptici, cercetătorii au ajuns la concluzia că frunzele plantei au potențial, pentru că ele ar putea fi un nou medicament care poate trata boli precum Parkinson, cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare.

Descoperirile lui Molimau-Samasoni şi ale colegilor săi au fost evaluate şi de alţi cercetători şi urmează să fie publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, potrivit The Guardian.

Provocarea dintre medicina modernă şi medicina tradiţională

 

"Am fost sceptic la început, în timpul cercetărilor. Existau multe superstiţii în jurul acestei plante în special, chiar şi în medicina tradiţională, dar am fost dornică să aflu dacă aş putea oferi merite ştiinţifice medicamentelor tradiţionale ale poporului samoan.

Frunzele sunt mărunţite şi se storc pentru suc. Vindecătorii tradiţionali folosesc acel suc ca băutură pentru pacienţii lor. Uneori, ei folosesc, de asemenea, frunzele pentru a le freca pe o persoană care nu se simte bine sau pentru a le aplica pe o rană care trebuie vindecată.

Am crescut cu bunica mea maternă şi ea era un vindecător tradiţional. Când a murit, mi-a transmis tratamentele ei, aşa că acum sunt şi eu un fel de vindecător tradiţional.

Provocarea dintre medicina modernă şi medicina tradiţională este reprezentată de cazurile în care oamenii se concentrează doar pe un singur tip de medicină înainte de a căuta în cealaltă, astfel încât un caz în care oamenii caută tratamente anticancer de la vindecătorii tradiţionali, dar se prezintă la spital mai târziu cu cancer în stadiul patru, când este prea târziu pentru ca medicina modernă să mai poată face ceva.

Şi astfel, ştiu că mulţi oameni cred că medicina tradiţională înseamnă doar oameni care amestecă frunze şi că apare efectul placebo, dar trebuie să ne amintim că medicina tradiţională a adus contribuţii semnificative în lumea produselor farmaceutice moderne, printre exemplele cărora se numără aspirina", a declarat Seeseei Molimau-Samasoni, autorul studiului şi managerul diviziei de plante şi tehnologii post-recoltare din cadrul Organizaţiei de Cercetare Ştiinţifică din Samoa.

Tromboza: cauze, simptome, tratament. Poate avea final FATAL. Ce sunt substanțele TROMBOLITICE

"Vor trece probabil ani până când Matalafi va fi disponibil ca medicament aprobat", spune cercetătorul.

 

"Cred că abia am început să desluşim potenţialul matalafi. Dar, sincer, există şi sute de alte medicamente tradiţionale aici, în Samoa, pe care trebuie să le cercetăm.

Avem acum un laborator dedicat beneficiilor antimicrobiene ale medicamentelor tradiţionale, un laborator care analizează activitatea antidiabetică a medicamentelor tradiţionale şi un laborator care analizează activitatea anticancerigenă a medicamentelor tradiţionale. Suntem abia la început", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel